Eмисия новини
от 01.00 часа

KE-ja miratoi ridrejtimin e 511 milion euro për të ndihmuar ekonominë bullgare

Komisioni Evropian ka miratuar një ndryshim në programin bullgar “Inovacionet dhe Konkurrenca”, i cili do të lejojë mobilizimin e 511 milion euro nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe Fondi i Kohezionit. Ata do ta ndihmojnë ekonominë bullgare..

26.11.20 14:25 |

Deputetët ngritën tavanin e deficitit buxhetor

Deficiti buxhetor tanimë do të mund të tejkaloi 3 % nga produkti i brendshëm bruto në rrethana të jashtëzakonshme. Këtë e vendosi parlamenti me pranimin në lexim të dytë të ndryshimeve në Ligjin për Financat Publike. Sipas rregulloreve të..

12.11.20 16:03 |
Oliver Varhej

Ballkani Perëndimor në pragun e BE-së – pritje dhe probleme

“Duam të japim një sinjal të fortë që BE e sheh Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe mbarë rajonin ballkanik jo vetëm si pjesë gjeografike por edhe si jesë politike dhe ekonomike prej Evropës. Vendet e Ballkanit Perëndimor duhet që sa më të shpejtë..

06.11.20 14:54 |
Desisllava Ahlladova

Bullgaria lajmëroi BE-në se nuk do të japë “pasaporta të arta” për të huaj

Ministrja e drejtësisë Desisllava Ahlladova siguroi komisionarin e drejtësisë Didier Reynders se Bullgaria ka ndërmarrë hapa legjislativë për heqjen e regjimit të marrjes së shtetësisë bullgare kundrejt investimeve, transmetoi BTA. Në parlament..

22.10.20 17:52 |

Bashkimi Evropian i drejtoi Bullgarisë pyetje në lidhje me marrjen e nënshtetësisë kundrejt investimeve

Në një letër dërguar Bullgarisë Komisioni Evropian shprehu shqetësime ndaj regjimit të dhënies së nënshtetësisë kundrejt investimeve. Brukseli kërkon nga Sofja hollësi suplementare për këtë praktike. Qeveria bullgare disponon një muaj..

20.10.20 15:45 |

Bullgaria dhe akoma 14 shtete janë për veprime të përbashkëta në BE kundër gënjeshtrave për 5G teknologjitë

BE-ja ka nevojë për një strategji kundër dezinformimit për 5G teknologjitë. Në rast të kundërt gënjeshtrat mund të rrezikojnë rimëkëmbjen ekonomike. Këtë e pohojnë 15 shtete, ndër të cilat edhe Bullgaria, në një letër ndaj Komisionit Evropian,..

19.10.20 18:04 |

Pyet e vjetra bullgare me dekoratë evropiane

Pyjet e vjetra të Bullgarisë fituan votën e qytetarëve evropianë për çmimet e Komisionit Evropian “Natura 2000”, njoftoi Agjencia Ekzekutive e Pyjeve. Pyjet e vjetra bullgare morën çmim, duke fituar votën e qytetarëve evropianë për arritje të..

15.10.20 10:51 |

Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”

“Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”, e cila u miratua nga Komisioni Evropian, vuri në dukje para BNR-së përpunuesi i mishit Kirill Vëtev. Qëllimi i strategjisë është që t’i kooperojë pjesëmarrësit në vargun..

12.10.20 13:44 |
Andrej Kovaçev

Rezoluta e PE është si një Pemë e Krishtlindjes e dekoruar politikisht

“Për ne raporti i vërtetë është ai i Komisionit Evropian – ai është kritik dhe objektiv.” Këtë e tha për BNR eurodeputeti Andrej Kovaçev në lidhje me rezolutën e PE për superioritetin e ligjit tek ne. Ai e krahasoi rezolutën me Pemën e..

11.10.20 14:42 |

Organizata ndërkombëtare me peticion kundër kushteve në kopshtet zoologjike bullgare

Organizata Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Kafshëve “Katër Putra” hapi një peticion në internet, me të cilin i bën thirrje Komisionit Evropian të ushtrojë presion mbi autoritetet bullgare për shkak të kushteve të këqija në zooparqet dhe..

06.10.20 14:06 |
Всички новини: днес | вчера