Eмисия новини
от 00.00 часа

Është e domosdoshme të zgjidhen mosmarrëveshjet historike bullgaro-maqedonase

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev tha, se Goce Dellçev është revolucionar maqedonas, por është fakt se bullgarët e konsiderojnë bullgar, transmetoi BTA. Për të afruar pozitat e të dy vendeve mbi mosmarrëveshjen historike Zaevi tha..

23.09.20 14:00 |
Goce Dellçev

Goce Dellçev është si bullgar, ashtu dhe maqedonas

Goce Dellçev është njëkohësisht maqedonas dhe bullgar – ai është maqedonas në kuptim regjional dhe bullgar në kuptim kombëtar. Këtë e tha para bTV docenti Naum Kajçev zëvendës kryetar i Komisionit të Përbashkët për Çështjet Historike midis..

14.09.20 11:08 |

Mosmarrëveshjet bullgaro-maqedonase për historinë mbeten të pazgjidhura

Nga Shkupi varet fillimi i bisedimeve me BE-në, tha para BGNES eurodeputeti Andrej Kovaçev në lidhje me deklaratat e fundit të kryeministrit maqedonas Zoran Zaev për mosmarrëveshjet historike midis Sofjes dhe Shkupit. Nuk e kam të qartë pse ai..

11.09.20 15:41 |

Marrëveshja për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë duhet të zgjidhë të gjitha çështjet historike midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Në sajë të Marrëveshjes për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut duhet të zgjidhen të gjitha çështjet historike të cilat i rëndojnë të dy palët nga dekada. Kjo theksohet në një përgjigje të Ministrisë së Jashtme..

10.09.20 16:38 |

Bullgaria i dhuroi Maqedonisë së Veriut ndihma për fëmijë me autizëm

Ambasadori i Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut Angell Angellov u dhuroi ushqime familjeve maqedonase me fëmijë me autizëm. Ndihma humanitare është meiniciativë të ministres së jashtme Ekaterina Zaharieva për përkrahjen e familjeve në kohën e..

27.08.20 15:16 |

Mbushen 3 vjet nga nënshkrimi i Traktatit të Fqinjësisë së Mirë midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Para 3 vitesh Republika e Bullgarisë dhe Republika e Maqedonisë së Veriut nënshkruan Traktatin e Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit. Në sajtin e Ministrisë së Punëve të Jashtme theksohet, se marrëveshja nga 1 gushti 2017 do të mbetet si një..

01.08.20 17:10 |

Qeveria ndihmon bashkësitë bullgare përtej kufirit

Këshilli i Ministrave miratoi programin për përkrahjen e organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Kosovë, Ukrainë, Serbi, Moldavi dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut me ndërgjegje bullgare. Me mjete të buxhetit të shtetit në periudhën..

15.04.20 12:12 |

Qeveria diskuton përkrahjen e bashkësive bullgare jashtë shtetit

Në mbledhjen e rregullt javore që do të mbahet më 15 prill pritet që qeveria të diskutojë programin për përkrahjen e organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Kosovë, Ukrainë, Serbi, Maqedoninë e Veriut, Moldavi. Në rendin paraprak është i..

15.04.20 08:06 |

Studentë me prejardhje bullgare nga 6 vende pa taksa studentore në Bullgari

Studentët nga diasporat bullgare në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Maqedoninë e Veriut, Ukrainë dhe Serbi nuk do të paguajnë taksa për studimin në shkollat e larta shtetërore bullgare. Ata do të marrin pa kusht edhe bursa nga 240 leva, përafërsisht 123 euro,..

24.01.20 10:07 |

Sofja dhe Shkupi do të kryesojnë bashkë Procesin e Berlinit

Gjatë vitit 2020 Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut për herë të parë do të kryesojnë bashkë Procesin e Berlinit për bashkëpunim me vendet e Ballkanit Perëndimor. Kryesia e përbashkët është rezultat i përpjekjeve të Sofjes dhe Shkupit për zgjidhjen e..

02.01.20 15:39 |
Всички новини: днес | вчера