Eмисия новини
от 07.00 часа

Ekspozita "Librat bullgarë nga larg" prezanton krijuesit bullgarë jashtë vendit

Në Bibliotekën Kombëtare u hap një ekspozitë me gati 100 libra të autorëve bullgarë nga 23 vende në gjashtë kontinente. Projekti është pjesë e nismës së Nënpresidentes Ilijana Jotova “Kombësia nuk bie aty ku jeton dija”, e cila përfshin takime me..

13.10.21 17:41 |

“Bullgarët në Uralet dhe Siberi” në fokus të një konference në Sofje

Shkencëtarë nga Bullgaria, Rusia, Ukraina dhe Moldavia marrin pjesë në konferencën dy-ditore në kuadër të projektit “Bullgarët në Uralet dhe Siberi në shekullin XX - XXI: histori, kulturë, identitet”. Projekti i financuar nga Fondi “Kërkime..

05.10.21 15:43 |
Petër Kolev

Apel për bullgarët në Republikën e Maqedonisë së Veriut të regjistrohen

Fitoje frikën, regjistrohu si një bullgar, bëri thirrje udhëheqësi i Bashkimit Civil Demokratik Petër Kolev. Qytetarët e Republikës së Maqedonisë Veriore, të cilët janë bullgarë, duhet të shprehin qartë kombësinë e tyre gjatë regjistrimit në ish..

21.09.21 14:44 |

Bullgarët mbeten euro-optimistë

85 për qind e bullgarëve besojnë se BE-ja duhet të sigurojë fonde për vendet anëtare vetëm nëse respektojnë sundimin e ligjit. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi të "Eurobarometrit" nga gushti. Po këtë qëndrim e mbështetin 81 për qind e..

10.09.21 12:45 |

Bullgarët janë të gjashtë për nga numri në Angli ndër shtetasit e BE

Më 30 qershor në orën 00.00 fiks skadoi afati përfundimtar për të aplikuar për statusin e qëndrimit të shtetasve të BE në Mbretërinë e Bashkuar. Kështu cilido që nuk ka shtetësi britanike ose irlandeze, nuk ka statusin e qëndrimit të përhershëm..

01.07.21 12:49 |

Në rajonin Caribrod tashmë ka shenja rrugore edhe në gjuhën bullgare

Me instalimin e shenjave të reja rrugore në autostradën për në Nish, emri i qytetit Caribrod është shkruar tashmë në bullgarisht. Fshati më i madh në bashkinë Caribrod, Zheljusha, ka gjithashtu shenja të reja në cirilikë me gjuhën amtare bullgare,..

30.06.21 13:04 |

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

15.06.21 19:17 |

Emigrantët bullgarë si ambasadorë shpirtërorë

21 maji është dita botërore e cila i kushtohet larmisë kulturore - ditë në të cilën përmes iniciativave të ndryshme tregohet ndjeshmëri, respekt dhe pranim i kulturave të ndryshme kombëtare. Në ditët tona ambasadorët më të fortë të kulturës..

21.05.21 09:10 |

Emigranti Milen Rajçev: Bullgarët jashtë shtetit nuk dallohen nga bullgarët tek ne

Komuniteti bullgar në Boston kohët e fundit ka një shtëpi të vet të re. Paratë për blerjen e godinës bashkatdhetarët tanë i kanë mbledhur përmes dhurimeve, që të mund të kenë një vend ku të qëndrojnë në të njëjtin vend, të bashkuar nga interesat e veta..

16.05.21 11:35 |
Një grup bullgarësh – robër lufte me të rinj bullgarë banatë nga fshati Vinga

“Lista e shpëtimit” ose si 1100 bashkatdhetarë tanë u shpëtuan

Bullgarët e Banatit dhe bashkatdhetarët tanë nga krahinat lindore të fqinjës sonë perëndimore, ose siç e quajmë Krahinat Perëndimore, po përgatiten të shënojnë një përvjetor të rëndësishëm lidhur me historinë e tyre plotë kthesa. Më 16 maj mbushen 80 vjet..

14.05.21 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна