Eмисия новини
от 22.00 часа

60/40 ve 80/20 önlemleri 300 000 kişiyi işte bıraktı

2020 yılı sonunda ülkede işsizlik %6.7 olarak bildirildi. Aralık ayında Covid-19 önlemlerinin arttırılmasıyla, birçok işletme ve mekan kapandı, ancak buna rağmen Kasım ayına kıyasla işsizlik artmadı. İş ve İşçi Bulma Kurumundan verilen..

15.01.21 17:12 |

Legjislatura e 44 e Kuvendit Popullor nisi sesionin e fundit plenar

Deputetët u mblodhën pas pushimeve të tyre 3-javëshe të Krishtlindjes për seancën e fundit plenare të legjislaturës së 44-të. Forcat politike prezantuan përparësitë e tyre deri në fund të mandatit më 26 mars. GERB i bëri thirrje Presidentit..

13.01.21 11:16 |
Simeon Djankov

Disa muaj të vështirë qëndrojnë përpara ekonomisë bullgare

Pavarësisht se viti 2020 mbeti në histori përpara më pak se një jave, pasojat nga Covid-kriza do të ndikojnë mbi gjendjen psikike, emocionale dhe për më tepër financiare si të bullgarëve, kështu dhe të gjithë popujve të tjerë nëpër botë. Nuk duhet të..

07.01.21 13:11 |

Pritet që deficiti buxhetor për vitin 2020 të jetë më i ulët nga ai i planifikuar

Pritet që deficiti në buxhetin e shtetit për vitin 2020 të jetë 1.84 miliardë euro, në vend të 2.65 miliardë eurove të shënuara në ligj. Ministria e Financave parashikon se deficiti do të jetë 3% e PBB-së së pritur. Mjetet kanë për qëllim luftimin..

05.01.21 11:01 |

2020 bütçe açığı planlanandan daha düşük

2020’de devlet bütçesindeki açığın yasada öngörülen 5.2 milyar leva /2.65 milyar avro/ yerine 3.6 milyar leva /1.84 milyar avro/ olması bekleniyor. Maliye Bakanlığı bütçe açığının beklenilen GSYH’nın %3’ü oranında olacağını tahmin ediyor...

05.01.21 10:03 |

Ekonomi kriz öncesi düzeylere ancak önümüzdeki yılda dönecek

Bulgaristan İktisad Odası tahminlerine göre ülke ekonomisinin kriz sonrası büyümeye geçmesi en erken önümüzdeki yılda olacak. Pandeminin en ağır neticesi ertelenen tüketim oldu. Bu nedenle 2020 yılında devlet bütçesine 500 milyon avrodan büyük..

04.01.21 14:29 |

Bullgaria është me deficit dhe borxh më të ulët të jashtëm në BE

Bullgaria e mbaroi vitin dhe po e fillon vitin e ri me deficitin më të ulët në BE , tha Kryeministri Bojko Borisov gjatë një vizite të tij në Varna. Vendi ynë është me borxhin më të ulët të jashtëm në Evropë dhe i menaxhon më drejt financat e..

04.01.21 12:40 |

Investime për mbi 1 mlrd leva janë certifikuar gjatë vitit 2020

Investime për mbi 1 mlrd leva janë certifikuar gjatë vitit të kaluar në kuadrin e Ligjit për Inkurajimin e Investimeve dhe kjo përbën një rekord gjatë gjashtë viteve të fundit. 34 projektet, për të cilat janë destinuar mjetet, parashikojnë..

02.01.21 16:55 |

60/40 destek önlemi Eylül 2021’e kadar uzatıldı

Covid-19 döneminde şirketlere 60/40 destek önlemi Eylül 2021’e kadar uzatıldı .  Hükümetin bugünkü oturumunda aldığı karara göre,60/40  önlemi Mart sonuna kadar devam edecek, sonra da süresinin Eylül ayına kadar uzatılması sağlanacak. Başbakan..

30.12.20 11:50 |

Bullgaria raporton 10 për qind rritje në eksportin e saj për në Kinë

Laçezar Dinev, Kryetar i Dhomës Bullgaro-Kineze të Tregtisë dhe Industrisë, raportoi një rritje nga 10 për qind të eksporteve të Bullgarisë për në Kinë. 99 për qind e kësaj rritjeje është formuar nga eksporti i katodave të bakrit dhe misrit. Vetëm..

28.12.20 14:03 |
Всички новини: днес | вчера