Eмисия новини
от 20.00 часа

Rruzarja blihet me zemrën

Edhe sot e kësaj dite nuk e dimë se si është krijuar rruzarja /tespihe/. Ka mite të ndryshme. Sipas njërit prej tyre një budist i tha një indiani analfabet se duhet të lexojë 108 lutje. Indiani iu përgjigj se nuk mund të numërojë, prandaj budisti i..

07.01.20 15:19 |

E kaluara afrohet me të ardhmen përmes kartolinave me rastin e Krishtlindjes

“Sot po vij t’ju uroj Vitin e Ri dhe t’ju njoftoj se e pranova portretin tuaj me shumë dashamirësi. Ju uroj takime të tilla për Vitin e Ri” – kështu shkruhet në një mesazh nga data 30 dhjetor 1905. Në pikturën e kartolinës janë të paraqitur dy të..

25.12.19 10:35 |

Postcrossing – koleksionim, hobi dhe kontakte me njerëz nga e gjithë bota

Në epokën e teknologjive njerëzit gjithnjë e më rrallë shkruajnë dhe dërgojnë letra dhe kartolina me postë. Preferojnë variantin më të lehtë – atë elektronik. Por, jo kështu qëndrojnë gjërat me Postcrossing. Për autorë të këtij projekti..

05.01.19 11:55 |

Koleksionuesi i hekurave – piktori Dimitër Dobrev nga Plovdivi

Piktori Dimitër Dobrev nga Plovdivi, zbuluesi i një hekuri nga përpara 45 viteve, të hedhur si një mbeturinë e panevojshme, është krijuesi i ekspozitës origjinale prej hekurave që mund të shihet në Shtëpinë e Hindlijanovit në qytetin e vjetër të..

25.11.19 12:01 |

Eksponate të vlefshme të filatelisë nga tërë Evropa mund të shihen në Plovdiv

Në Plovdiv ishte hapur ekspozita evropiane e filatelisë “Plovdiv Fila 2019”. Filatelistë nga 19 shtete tregojnë eksponatet e tyre më interesante, të renditura në 480 vitrina. Një koleksionues i njohur nga Londra prezanton eksponate te rralla..

19.10.19 09:50 |
Всички новини: днес | вчера