Eмисия новини
от 05.00 часа

Mbledhja e jashtëzakonshme e parlamentit u dështua

U dështua mbledhja e jashtëzakonshme parlamentare thirrur me kërkesë të Partisë Socialiste Bullgare. Në të pritej të dëgjohet kryeministri Bojko Borisov dhe të diskutohet aktualizimi i buxhetit për shkak të masave ekonomike sociale për kapërcimin e..

13.08.20 11:04 |
Godina e Kuvendit Popullor

Filluan pushimet verore të deputetëve

Deputetët e Legjislaturës së 44-të dolën në pushime verore deri më 2 shtator. Sesioni i ardhshëm i rregullt parlamentargjatë vjeshtës do të jetë në sallën e re të Kuvendit Popullor në godinën e ish shtëpisë partiake në Sofje. Për transferimin e..

31.07.20 15:41 |
Anton Kutev

Deputeti Anton Kutev mendon se në se problemet nuk zgjidhen nga institucionet gjatë vjeshtës do të ketë valë të re protestash

Me paraqitjen e një raporti për punën e Prokurorisë nga kryeprokurori Ivan Geshev në parlament duhet të vihet fillimi i diskutimit për domosdoshmërinë e korrigjimeve në Kushtetutë. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare deputeti i..

31.07.20 12:14 |

24 orë pas debateve parlamenti do të votojë mocionin e mosbesimit ndaj kabinetit

Parlamenti do të votojë mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë më 21 korrik vendosën deputetët. Protesta para parlamentit me moton “Okupacion i Kuvendit Popullor. Të gjithë përjashta” kalon qetë. Nuk ka tension midis policisë dhe demonstruesve. Sipas..

20.07.20 13:11 |
Daniella Daritkova

Pushtetarët nga GERB ofrojnë dialog dhe zgjedhje të rregullat gjatë marsit

Kryetari i grupit parlamentar të partisë në pushtet GERB Daniella Daritkova tha, se qeveria teknike nuk do të japë mundësi që protestuesit të paraqesin në mënyrë legjitime kërkesat e tyre. Prandaj është me rëndësi të zhvillohet dialog dhe të ketë mundësi..

20.07.20 12:07 |

Në sfondin e protestave parlamenti diskuton mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë

Parlamenti do të diskutojë votën e pestë të mosbesimit ndaj qeverisë së kryeministrit Bojko Borisov. Kërkesë për këtë votë paraqitën 77 përfaqësues popullor nga Partia Socialiste Bullgare për arsye “të dështimit të politikës së kundërvënies së..

20.07.20 08:56 |
Velisllav Minekov

Protestuesit kërkojnë ndryshim rrënjësor

Shtetasit janë ata të cilët duhet të ndryshojnë sistemin, tha para Radios Kombëtare Bullgare profesori Velisllav Minekov, njeri nga organizatorët e protestës antiqeveritare. Sipas tij duhet të ketë parlament të ri dhe zgjedhje të reja dhe..

19.07.20 13:52 |

Në parlament u shtrua një projektligj për uljen e TVSh-së për restorantet dhe për librat

Koalicioni në pushtet paraqiti në parlament një projektligj për uljen e TVSh-së për restorantet dhe për librat nga 20 në 9 për qind. Kjo masë do të jetë në fuqi nga 1 korriku i këtij viti deri në fund të vitit 2021. Buxheti do të humbë Të ardhura vjetore..

15.05.20 18:13 |

Parlamenti zhvillon mbledhje të jashtëzakonshme

Më 6 prill Kuvendi Popullor i Bullgarisë mban mbledhje të jashtëzakonshme. Pikat kryesore të rendit të ditës janë miratimi përfundimtar i aktualizimit të buxhetit shtetëror për vitin 2020 dhe ndryshimet në Ligjin për Masat dhe Veprimet në kohën e gjendjes..

06.04.20 08:00 |

Koronavirusi mbylli parlamentin bullgar

Për shkak të pandemisë së koronavirusit parlamenti bullgar ndërpreu seancat e rregullta. Deputetët do të mblidhen vetëm në lidhje me legjislacionin e lidhur me gjendjen e jashtëzakonshme vendosur në vend dhe për votimin e ndryshimeve të ngutshme normative...

26.03.20 13:43 |
Всички новини: днес | вчера