Eмисия новини
от 20.00 часа

Çfarë dimë për qytetin e lashtë Kabile?

Qyteti i vetëm i madh nga koha e trakëve i ruajtur e deri më sot në Bullgari shtrihet nja dhjetë kilometra larg qytetit të sotëm Jamboll. Ndryshe nga shumë vendbanime të tjera nga kjo epokë, Kabile është shumë i ruajtur dhe i studiuar plotësisht nga..

11.04.21 09:45 |

Prototip i shkrimit të lashtë dhe thesar antik monedhash janë ndër zbulimet e vitit 2020

Pavarësisht nga fillimi i vonuar i sezonit arkeologjik në vitin 2020 për shkak të pandemisë, më shumë se 100 projekte u financuan nga shteti. Përveç kësaj, gjatë gërmimeve shpëtuese arkeologjike në lidhje me ndërtimin e autostradave dhe rrugëve, si..

23.02.21 08:05 |

Krimi dhe aksesi në kujdesin shëndetësor janë problemet kryesore për vendbanimet e vogla

Në një takim me përfaqësuesit e Shoqatës Kombëtare të Bashkive të Qyteteve në Bullgari, Presidenti Rumen Radev tha se kushti kryesor për zhvillimin e suksesshëm të vendit është pavarësia financiare dhe liria më e madhe në vendimmarrje në nivel..

16.02.21 16:39 |

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës..

27.09.20 06:05 |
Всички новини: днес | вчера