Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Burgas po aplikon për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025

Foto: burgas.bg

Në një konkurrim për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025, qyteti bregdetar bullgar Burgas ka ndërmend të prezantohet si një vendbanim evropian, në të cilin të rinjtë realizojnë idetë e tyre biznes dhe krijojnë familje. Iniciativa i përket Forumit Rinor Evropian dhe daton nga viti 2009. I  vetmi qytet bullgar që deri tani ishte mbajtës i titullit është Varna.

Ideja që Burgas të aplikojë për Kryeqytet Evropian të Rinisë i përket Gabriella Sllavovës, e cila para dy vitesh u kthye në atdhe dhe sot është pjesë e ekipit të Bashkisë së qytetit Burgas. Para kësaj me Korin e Fëmijëve të Radios Kombëtare Bullgare ajo udhëtonte në mbarë botën. Më vonë studionte në Japoni, Tajlandë, Holandë dhe Gjermani.

Pritet që në nëntor të vitit të ardhshëm të shpallet cili qytet është i zgjedhur Kryeqytet Evropian i Rinisë, njofton BNR – Burgas.

Përpilues: Vesella Krësteva

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Në pritje të protestave në të gjithë vendin

Paqëndrueshmëria ekonomike e diktuar nga lufta në Ukrainë dhe rritja e çmimeve të energjisë po krijojnë një ndjenjë turbulence dhe frikë për të ardhmen si tek sipërmarrësit ashtu edhe tek qytetarët bullgarë. Që nga fillimi i këtij procesi,..

botuar më 22-05-17 2.28.MD
Katedralja

A do të bëhet Kryepeshkopata e Ohrit një mollë sherri për Ortodoksinë?

Patriarku Ekumenik Bartolomeu së fundmi njohu Kishën Ortodokse Maqedonase, por me emrin Kryepeshkopatë e Ohrit.  Kështu, Kisha Maqedonase, e cila u shkëput nga Kisha Ortodokse Serbe në vitin 1967, nuk është më skizmatike dhe sakramentet e..

botuar më 22-05-17 7.15.PD

Maria, bullgare etnike nga Çushmelij: Jeta është ndalur për ne

Lufta është një gjë e keqe. Ajo lë pas qytete të rrënuara, fate njerëzore të ngatërruara dhe shumë pikëllim. Konflikti në Ukrainë, i cili megjithëqë po ziente prej kohësh na befasoi. Me gjakun e viktimave të pafajshme provokoi një valë simpatie dhe..

botuar më 22-05-16 1.53.MD