Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Грешки в храненето, които пречат да отслабнем

Опитите да отслабнем могат да се превърнат в дълъг, разочароващ процес,тъй като всеки организъм има своите собствени уникални нужди. Причините, поради които може да не успяваме да постигнем желания резултат са много. На вниманието ви поставяме няколко..

публикувано на 13.09.22 в 12:48

Вредни ли са пуканките колкото чипса?

Пуканките са една от любимите ни храни много като отиват на кино, похапват точно това. Някои обаче са замислят, дали пуканките са по-здравословни от други закуски като чипс или са също толкова вредни? Пуканките не са нищо повече от цяло..

публикувано на 12.09.22 в 16:36

Как да останем сити след хранене и да избегнем преяждането

"Чувството на глад невинаги означава, че човек се нуждае от храна, тъй като то може да бъде не само физиологично, но и емоционално. Ако човек изпитва физиологичен глад има определени симптоми, например къркорене в стомаха. В случай на емоционален..

публикувано на 07.09.22 в 12:05
Джинджифил

Джинджифилът повишава имунитета и насърчава отслабването

Джинджифилът е с много ползи за здравето ни, твърди диетологът Елена Тихомирова пред вестник „Известия“. Той съдържа много фитонциди - вещества, които имат леко освежаващо бактерицидно действие. "Една чаша чай от джинджифил едва ли ще бъде..

публикувано на 05.09.22 в 10:58

Защо кръвната група А носи по-висок риск от ранен инсулт

Нов метаанализ на изследвания върху кръвната група на човека, открива как тя е свързана с риска от ранен инсулт. Той включва всички налични данни от генетични проучвания, насочени към исхемични инсулти, които се причиняват от блокиране на притока на..

публикувано на 02.09.22 в 12:43

Замразяването на плодовете за зимата запазва витамините и вкусовите им качества

Един от начините да си набавим витамини през зимата е, като замразим сезонни плодове през лятото. Диетологът Зоя Богданова разказва интервюто си за радиостанция Sputnik как да направим това по правилен начин. "Повечето от полезните вещества,..

публикувано на 01.09.22 в 10:56

Няколко прости правила за защита от инфекции и вируси - вижте кои са те!

Педиатърът д-р Олга Хофман даде няколко прости, но ефективни препоръки, как да се предпазим от вируси. “Хората постоянно се срещат с милиони вируси и бактерии, но повечето от тях не са опасни, тъй като изграденият имунитет помага на човек да се..

публикувано на 30.08.22 в 16:34
круши

Крушите - сочни, вкусни и полезни - вижте за какво!

Кой не харесва сочни и сладки круши, особено през есента? Освен че са вкусни, крушите са много полезни за нашето здраве. Този плод е пълен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и много микроелементи. Крушите са богати също на..

публикувано на 30.08.22 в 10:37

Прекомерното изпотяване може да е признак на заболяване

Изпотяването е естествен процес на тялото ни , който играе основна роля за охлаждането му, спомага също и изхвърлянето на токсините. Ако потенето е прекомерно, освен че е доста неприятно, то може да бъде и признак на заболяване, за което дори не..

публикувано на 26.08.22 в 11:40

Защо спанакът трябва да е в хранителното меню на 50-годишните

С течение на годините правилният избор на храна става все по-важен за нашето здраве. Плодовете и зеленчуците са полезни за организма, но има зеленолистен зеленчук, който задължително трябва да включим в храната си след навършване на 50 години. "..

публикувано на 24.08.22 в 16:25