Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Избирайте качествени и безопасни лакове за нокти. Вижте защо!

Някои химически компоненти, съдържащи се в лака за нокти, могат да причинят развитието на опасни заболявания, твърди подологът Татяна Красюк . Тя предупреди, че популярното средство за маникюр увеличава риска от заболявания на..

публикувано на 27.07.22 в 13:10

Рязкото потапяне в студена вода в горещините може да причини инфаркт

Смята се, че инфарктът на миокарда е свързан главно с други съпътстващи заболявания , като висок холестерол и хипертония. Внезапното спиране на притока на кръв към сърцето може да доведе до опасен недостиг на кислород в него. Американската..

публикувано на 25.07.22 в 16:44

Лекари ще диагностицират очни заболявания чрез сълзите

Според ново проучване лекарите скоро ще могат да диагностицират очни заболявания чрез анализ на сълзите. Изследователите са разработили наномембранна система, която събира и пречиства малки капчици, наречени екзозоми, от сълзите, което им..

публикувано на 22.07.22 в 16:28

Кората на лимона е по-витаминозна от сока му! Как да я оползотворим?

Всеизвестен факт е, че лимоните имат множество ползи за здравето поради високото съдържание в тях на витамин С, който основно укрепва имунната система, помага на тялото да се бори с инфекциите и насърчава загубата на тегло. Този витамин..

публикувано на 21.07.22 в 12:55

Зехтинът с многобройни ползи за здравето. Вижте кои са те

Зехтинът е един от най-старите познати хранителни източници. Заради своите предимства от древни времена е наричан "течно злато" или "течно слънце". Зехтинът се получава чрез пресоване на цели маслини. Вкусът на маслините може да варира в..

обновено на 20.07.22 в 13:46

Как да улесним ранното събуждане?

Установено е, че основният хронотип на съня съществува в нас още от раждането ни.  Дали сте "сова" или "чучулига" зависи и от някои генетични фактори. Възможно ли е обаче да се улесни ранното събуждане на една "сова", за да бъде тя работоспособна..

публикувано на 18.07.22 в 15:25

Някои напитки в горещините са опасни за здравето ни - вижте кои

Високите температури имат отрицателно въздействие върху организма , от което сърдечно-съдовата система страда най-много. Ако не приемаме достатъчно течности, може да възникне дехидратация, която от своя страна  да доведе до сгъстяване на..

публикувано на 15.07.22 в 15:17

Ограничете чая, алкохола и кафето, за да се предпазите от дехидратация и тромбоза

Редовната консумация на кофеин може да доведе до увеличаване на вискозитета на кръвта и по този начин да увеличи риска от образуване на кръвни съсиреци. Това заяви в ексклузивно интервю за „Daily Express“ водещият съдов хирург професор Марк Уайтли...

публикувано на 14.07.22 в 11:34

Витамин D - как да си го набавим в здравословни граници

Несъмнено витамин D е важен за нашия организъм. Една от най-важните му функции е да осигурява усвояването на калция от храната. 10-20% от необходимото количество витамин D се набавя от храната, а останалата част се синтезира в кожата под..

публикувано на 12.07.22 в 15:14

На възраст 50+ наблегнете на зелените зеленчуци

Когато достигнем възрастта 50+, е добре да увеличим хапването на зелени зеленчуци, които са доста важни за здравето. Това твърди диетоложката Моли Хембри. Списък с пет зеленчука, които са особено полезни на тази възраст, тя предостави в изданието „Eat..

публикувано на 11.07.22 в 10:37