Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Рибата се препоръчва на кандидат-дълголегниците

Хот-догът отнема 36 минути от живота ни, порция орехи добавя 26

Учени от Мичиганския университет изчислили колко време добавят или отнемат от продължителността на живота някои от хранителните продукти, съобщана РИА Новости, цитирайки „The Telegraph.“ Специалисти са създали стандартизирана система, с чиято..

публикувано на 23.08.21 в 08:50

Храните, които помагат след прекаран Covid-19

За да се възстанови организмът след прекарана коронавирусна инфекция, е много важно храненето да е правилно - диетата трябва да включва пълнозърнести храни, бобови растения, най-малко пет порции зеленчуци и плодове, както и риба и млечни продукти. Мнението е..

публикувано на 20.08.21 в 08:42

Не подценявайте червивите ябълки

В края на лятото ябълките от новата реколта се появяват по рафтовете на магазините и привличат  погледите на купувачите. Пресните ябълки не се препоръчват на хора с диагностицирани заболявания на панкреаса и червата, те могат да ядат тези плодове..

публикувано на 19.08.21 в 08:26

7-8 часа сън за здраве и добра памет

Според последните изследвания твърде малкото сън може да доведе до здравословни проблеми, но същото важи и за прекомерния сън. По-специално, всички аномалии, свързани със съня, могат да повлияят на начина, по който мозъкът работи. Проучването включва над 40..

публикувано на 18.08.21 в 18:39

Диетолог: И млечните продукти са полезни... донякъде

Някои видове хранителни продукти могат да причинят зависимост, - не само психологична, но и биохимична. Повечето хора са склонни да се пристрастят към захарта, което се изразява в повишена консумация на сладкиши. „Можете много трудно да се..

публикувано на 18.08.21 в 08:30

Подходящи напитки в горещо време

Когато температурата навън е над 30 градуса по Целзий, предпочитате да посегнете към чаша вода или сок с много лед, за да се охладите. Може да се наложи обаче да внимавате колко лед слагате, защото учените предупреждават, че студената вода всъщност забавя..

публикувано на 17.08.21 в 14:17

Какъв чипс препоръчват лекарите

Много хора обичат пържени картофи и чипсове, но знаят, че те не са особено нездравословни.  Колко чипса няма да доведат до негативни последици за организма? На този въпрос се опита да отговори Анна Белоусова, член на Руската асоциация на..

публикувано на 17.08.21 в 09:48

Пазете очите при продължителна работа пред монитор

За да запазим зрението си, докато работим часове през монитора на компютъра или друго електронно устройство трябва да правим почивки от 15 минути на всеки час. "Активната работа пред компютъра може да повлияе не само на зрението, но и на общото ни..

публикувано на 16.08.21 в 08:14

Кората от диня прави чудеса с кожата

Кората от диня може да направи чудеса с кожата. Освен че замразената кора от диня прави кожата мека и сияйна, тя може да помогне и при проблеми с акне. Кората от диня може да се използвате за смутита, десерти и дори за марината. Въпреки че този плод е..

публикувано на 13.08.21 в 08:59

Червеното месо не е вредно, но трябва да се консумира внимателно

Някои здравни експерти препоръчват да се избягва червеното месо. Различни експерти определят различни видове меса като „червени“. Според московският диетолог А.Бережная така трябва да се наричат говеждото и агнешкото. В тези продукти има много полезни..

публикувано на 12.08.21 в 13:27