Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Хайде, вземете този път дясната чаша

Дори временно да заместите кафето с чай, организмът ви ще е благодарен

Умереното пиене на кафе е полезно, но преминаването от любимата ароматна кафява напитка към чай – поне временно, носи редица облекчения за организма, твърди латвийският портал Delfi.lv. И ги резюмира: Зъбите ви ще са по-светли Една от..

публикувано на 18.08.22 в 12:09

Без сладкиши, газирано и алкохол за силен имунитет

В периодите на нарастващ брой заразени с Covid-19 е по-добре да изключим някои храни и напитки от менюто си, съветва Елена Игнатикова, лекар и диетолог от Санкт Петербург, съобщава БГНЕС. До понижаване на активността на клетките на имунната система,..

публикувано на 16.08.22 в 13:27

Яжте тези храни поне веднъж седмично и ще се чувствате в кондиция

Диетолозите все повече изоставят забраните и препоръчват разнообразие в храненето. И съветват: за да избегнете хранителни разстройства и да поддържате здравословно тегло, трябва да спрете да делите храните на "добри" и "лоши". И все пак..

публикувано на 10.08.22 в 14:11

6 важни ползи за организма, ако откажем алкохола - вижте кои са те!

Ето някои ползи за организма, когато сме отказали употребата на алкохол: 1. Подобряване на съня При употреба на голямо количество алкохол, не достигаме до фазата на бързия сън, който има възстановителен ефект върху организма. Фазата на REM съня (с..

публикувано на 09.08.22 в 15:24

Измивайте добре съдовете преди и след употреба, за да се предпазите от болести

Много от болестите е възможно да бъдат предавани по битов път , чрез директен контакт с инфектирания агент, чрез предмети от бита. Това твърди терапевтът Вера Сухова . Тя обясни ,  че чрез кухненските съдове можем да се заразим с хепатит А и..

публикувано на 09.08.22 в 11:24

Намалете солта, за да сведете до минимум риска от хипертония

Пристрастяването към солта може да доведе до хипертония, твърди докторът на медицинските науки и диетолог Мариат Мухина пред Радио Спутник, цитирана от БГНЕС. Тя допълва, че някои хора приемат солта като "стимулант на вкуса" и са склонни постоянно..

публикувано на 03.08.22 в 14:35

Честата консумация на плодове и зеленчуци предпазва от депресия

Както плодовете, така и зеленчуците са богати на антиоксиданти, фибри и основни микроелементи, които подпомагат оптималната мозъчна функция, но тези хранителни вещества могат да бъдат загубени по време на готвене. Тъй като сме по-склонни да консумираме..

публикувано на 29.07.22 в 17:53

Соковете от нар и цвекло подобряват сърдечносъдовата функция

"Соковете от нар и цвекло подобряват сърдечносъдовата функция, защото разреждат кръвта", казва в интервю за "Москва 24" диетологът д-р Маргарита Королева. Тя посочва, че гъстата кръв може да увеличи риска от образуване на съсиреци, затова е важно..

публикувано на 28.07.22 в 14:30

Избирайте качествени и безопасни лакове за нокти. Вижте защо!

Някои химически компоненти, съдържащи се в лака за нокти, могат да причинят развитието на опасни заболявания, твърди подологът Татяна Красюк . Тя предупреди, че популярното средство за маникюр увеличава риска от заболявания на..

публикувано на 27.07.22 в 13:10

Рязкото потапяне в студена вода в горещините може да причини инфаркт

Смята се, че инфарктът на миокарда е свързан главно с други съпътстващи заболявания , като висок холестерол и хипертония. Внезапното спиране на притока на кръв към сърцето може да доведе до опасен недостиг на кислород в него. Американската..

публикувано на 25.07.22 в 16:44