Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

Мирян Костадинов

Мирян Костадинов: Публиката търси жива, неподправена музика

Страхотна усмивка и безграничен талант - по този начин можем да опишем Мирян Костадинов , който се превръща в любим гост на Радио София. Младият мъж е от китния град Севлиево и е познат на феновете като вокалистът, китаристът, композиторът и текстописецът..

публикувано на 22.10.19 в 14:02
Даян Шаер

Даян Шаер между Изтока и Запада

Даян Шаер безспорно е един от любимите български автори. Нейният дебютен роман „Има ли места в рая“ успя да се намести в сърцата на много  читатели. В него тя описва Сирия такава, каквато тя я помни - гореща, пясъчна, с плоските..

публикувано на 09.10.19 в 11:22
Христо Алексиев

Христо Алексиев: Стремя се работите ми да бъдат нещо невиждано до момента

Само преди броени дни София отбеляза 140 години от обявяването на града за столица на България. Може би малцина си спомнят, че по този повод през април беше валидирана специална пощенска марка. Проектът за нея беше проект на х удожника Христо..

публикувано на 01.10.19 в 16:27

Андрей Паунов: Приемам мечтите си много реално. За мен те са възможности

Режисьорът и сценарист Андрей Паунов рядко се съгласява на интервюта без повод и извън кампания покрай негов филм. Затова срещата със слушателите на Радио София носи специално усещане. Всъщност талантът на Андрей ярко изгрява с изумителната му..

публикувано на 24.09.19 в 17:20
Пламен Карталов

Пламен Карталов: Не ми липсва смелост - искам да правя нещо, което другите не смеят

Директорът на Софийската опера Пламен Карталов стана на 71 години. Преди година, точно на рождения си ден, той излезе и танцува на сцената заедно със състава на Mamma Mia и показа, че за енергията възраст няма. Особено когато правиш това, което..

публикувано на 20.09.19 в 12:17
Петър Станимиров

От "Дъга" до "Пръстена на нибелунга" - винаги под знака на комикса

Един художник, оставил дълга и трайна следа в българския печат, винаги е мечтаел да бъде този, който е в момента. Работлив, талантлив и неуморен - той е Петър Станимиров . Името му свързваме с комиксите в списание "Дъга" и с оформлението на кориците на..

публикувано на 31.07.19 в 14:19

Камен Воденичаров: Имам носталгия по младостта, не по онова време

Камен Воденичаров е толкова познат на всички ни, че беше наистина трудно да ви разкажем интересни и любопитни факти за живота и кариерата му, които още да не знаете. Но успяхме.   В това издание на "Кой кой е" ще чуете разказа за малкия Камен,..

публикувано на 25.07.19 в 14:53

"Цветът на тишината" е син! Вижда се на границата между живота и смъртта

Йордан Донков е талантлив полицай, чиято мечта винаги е била да пише. Името и писателската му дарба светът ще опознава тепърва, тъй като съвсем наскоро от печат излезе дебютната му книга – "Цветът на тишината".  Всъщност, обичта си към..

публикувано на 10.07.19 в 14:17
Анна и Иван Богданови

Анна и Иван Богданови - за професията, семейството, детството и първата среща

Акушер-гинекологът д-р Анна Богданова и дермато-венерологът д-р Иван Богданов са в главните роли  - семейно, лично, професионално и искрено в предаването „Кой кой е“ на Радио София. Д-р Анна Богданова е акушер-гинеколог, консултант по фетална..

публикувано на 01.07.19 в 11:19

Защо всичко в живота на Надежда Дерменджиева е "без упойка"

Надежда Дерменджиева е изпълнителен директор на Българския фонд за жените. Представяме я в предаването "Кой кой е", защото в столичното общество тя стои като твърда феминистка, която се бори срещу насилието над жените и половата равнопоставеност...

публикувано на 24.06.19 в 15:38