Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Destructive Creation - промените се постигат с действие

Destructive Creation се събират през 2011 г., водени от идеята да променят градската среда и да изпращат социални послания , с които да подобряват нагласите на хората. Тогава са деветима души на възраст между 17 и 21 години, които предпочитат да останат..

публикувано на 10.02.20 в 14:48

Лили Друмева зарадва с концерт възрастни хора в хоспис „Леонардо да Винчи“

Известната кънтри певица и радиоводещ Лили Друмева-О‘Райли участва в благотворителен проект за подпомагане на възрастни хора, като изнесе концерт в хоспис в София. Идеята бе на Светла Иванова, управител на хотел, чийто персонал през последната една..

публикувано на 05.02.20 в 12:31

Хората, пострадали от насилие не са сами

Миналата година се навършиха 150 години от рождението на един от най-емблематичните борци за човешка свобода Махатма Ганди. Една от емоционалните му фрази е “ Бъди промяната, която искаш да видиш в света“ и до днес е пътеводна звезда за десетки млади..

публикувано на 03.02.20 в 14:25

Веселина Йорданова живее в реалност, изпълнена с помощ

Все повече хора да правят дарителство по ведомост. Така си представя бъдещето Веселина Йорданова , която вече 11 години живее в реалност, изпълнена с помощ. Част е от фондация, чиято цел е да реализира десетки каузи за хора и животни в нужда. До такава..

публикувано на 27.01.20 в 12:42

Михаела Стойкова - момичето, което утешава изоставените деца на България

Има хора, които просто ги е грижа за другите. Превъзмогнали са личното имане и посвещават времето си на онези, които нямат. Нямат близки, дом или средства. Точно такъв човек ви представихме в „Моята история за доброто“. Михаела Стойкова след като учи,..

публикувано на 21.01.20 в 12:26

Студенти подкрепят благотворителни проекти с кауза

“Не си живял истински докато не направиш добро за някого без да очакваш нещо в замяна", твърдят Георги Костов , Цанислав Генчев и Косара Петрова . Те са част от младежка организация, която помага на студенти - насочват ги кариерно, дават им..

публикувано на 14.01.20 в 14:17

Инициативата „Предай нататък“ в помощ на над 600 нуждаещи се

Да има по-малко самотни и страдащи хора - за това работят вече 3 години героите в предаването “Моята история за доброто”. Те са част от инициативата „Предай нататък“ . Всичко започва когато Ваня Ананиева и екипът й организират работилница преди Коледа..

публикувано на 07.01.20 в 10:20

Коледа в кутия за обувки

Да няма бедни или самотни хора - за това мечтаят героите в предаването “Моята история за доброто”. Те събират хранителни продукти, дрехи и обувки и ги даряват на стотици възрастни хора и деца в цялата страна. Основната мисия на Венета Станева и..

публикувано на 23.12.19 в 10:06

И криптовалутата помага в битката с рака, когато има дарители, отворени за каузи

“Животът е това, което се случва, докато сме заети да правим други планове" - това е казал преди години Джон Ленън. Ние днес ще ви разкажем една история, която прекрасно онагледява неговите думи. История за случайните срещи в точния момент и правилните..

публикувано на 16.12.19 в 14:04

Диляна и Петър рисуват бъдещето и градят настоящето без оправдания

В основата на думата "добрoволец" е заложен нейният смисъл. Ако си добър човек, няма как да не ти се прииска в даден момент от живота си да помогнеш на някого. При някои този момент настъпва доста рано. Диляна Гюрова и Петър Галев се впускат..

публикувано на 09.12.19 в 13:34