Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Сбиркова прави вкусни, но здравословни торти

Снимка: facebook/Sbirkova Mariya

Здравословното хранене изисква отделяне на повече време и внимание, но си заслужава. Именно благодарение на храната организмът се развива, тя ни помага да се движим, да бъдем концентрирани и активни, устойчиви на стрес и в добро настроение.

Това обясни пред Радио София Мария Сбиркова, фитнeс треньор и нутриционист.

Тя посъветва – особено през лятото – да избягваме преработените и пържени храни, а да наблягаме повече на свежите плодове и зеленчуци, леките млечни продукти и да вземаме мерки срещу дехидратацията.

Чуйте разговора на Божидар Янев с нея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Не си забранявайте джънкфуд, но изберете здравословно количество

Джънкфуд (JunkFood) е нездравословна храна, която е богата на калории, но бедна на нутриенти – витамини и минерали. Може да ни навреди и ако се прекалява с нея със сигурност натрупваме наднормено тегло. Всъщност те не бива да отсъства напълно..

обновено на 21.07.21 в 11:41
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Татяна Илиева - директор на Международния фестивал

Международният джаз фестивал в Боровец - извор на многообразието

В предаването "Радиокафе" представихме и дамата, която е директор на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев", на който Боровец ще бъде домакин - д-р Татяна Илиева. Като всеки фестивал, той поражда различни съпътстващи програмата..

публикувано на 02.08.24 в 16:23
Вицешампионите

Български ученици - втори в света като дебатьори

България стана вицешампион по ученически дебати на Световното първенство в края на юли в Белград, Сърбия. В турнира са взели участие 68 държави, сред които САЩ, Катар, Китай, а нашите състезатели са надвили традиционно силни страни в дебатите,..

публикувано на 02.08.24 в 16:18

Хората отсега трябва да се подготвят за по-висока такса смет

Таксата битови отпадъци (такса смет) ще бъде повишена в много общини от следващата година. Това е неизбежно и ще предизвика напрежение сред местните общности. Изискванията са най-накрая да се приложи принципът „замърсителят плаща“ и в момента се..

публикувано на 02.08.24 в 15:15

Богата програма с много музикални изненади на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев"

Елиана Захариева е човекът, който подрежда програмата на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Тя бе гост в мобилното студио на Радио София, за да разкаже повече. Фестивалът ще бъде открит от Биг бенда на Българското национално радио под..

обновено на 02.08.24 в 14:04
Сузана Иванова-Су

Качествената храна - начин на употреба и ключ към по-добър живот

С чаровната събеседничка Сузана Иванова-Су, говорим за здравословно хранане, качествена българска храна и не само. “Открих, че искам да работя за български брандове, с това да стимулирам българското производство, хората да научат, че както може..

публикувано на 02.08.24 в 13:22

Ангел Джоргов: Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" популяризира Боровец като лятна дестинация

Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" се провежда за трета поредна година в курортния комплекс Боровец, с финансовата подкрепа на община Самоков. Това е най-скъпото събитие в културния календар на общината, но сме много щастливи от това,..

публикувано на 02.08.24 в 12:52