Пациенти с рядко заболяване търсят подкрепа в борбата си за успешно лечение

2900 души са подкрепили петицията на Сдружението на Тарловите пациенти в България към момента. Достъпът до нея е свободен в интернет и възможността да я подпишат имат всички граждани до  31 януари. Целта на инициативата е с нея да бъде подкрепен..

публикувано на 22.01.20 в 15:25
Калоян Дамянов в студиото на програма „Христо Ботев“

Калоян Дамянов: Детските политики не могат да се решават "на парче" заради един или друг трагичен случай

"Невероятно е, че се обсъжда следното: “по-строги наказания за децата-престъпници” в нашата държава. Дали не трябва да си отворим очите, че “децата-престъпници” също са жертва на обществото, защо те са извършили престъпление? И какво излиза ние ще накажем..

публикувано на 22.01.20 в 12:13

Станислав Дечев: Бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран

Проекто бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран, коментира за Радио Стара Загора кметът на града Станислав Дечев. В капиталовата програма са заложени средства за изграждане и ремонт на улици в града и в селата на общината. Един милион..

публикувано на 20.01.20 в 09:25

Обновиха интериора в НУ "Димитър Благоев" по проект „Обичам моето училище“

Училището е място, където децата прекарват голяма част от времето си.  Средата определя съзнанието  и моделите на поведение на всяко човешко същество. Тя може да мотивира и вдъхновява децата  или  пък обратното.  „Обичам  моето училище“ е..

публикувано на 20.01.20 в 15:00

Борислав Ангелов: Путин ще остане в руската политика и след мандата си

Руският президент Владимир Путин очевидно иска промяна в политиката на страната във вътрешноикомически план и вероятно на това се дължи изненадваща смяна правителството и премиера Дмитрий Медведев, това заяви в коментар за Радио Стара Загора..

публикувано на 17.01.20 в 08:46

Политолог:Смяната на министрите няма да свали напрежението от управлението

"Смяната на министрите няма да намали напрежението, породено от лошото управление на водата в яз. „Студена“. Тази прогноза в ефира на Радио Стара Загора направи политологът Христо Панчугов. Той изрази съмнение още, че една и съща система на..

публикувано на 15.01.20 в 16:30

Доц. Добри Ярков: Имам амбицията и ще работя Тракийският университет да получи и международен престиж!

Имам амбицията и ще работим с академичното ръководство Тракийският университет да бъде един от водещите университети не само в страната, но и да получи международен престиж! Това заяви в първото си за 2020 година интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 13.01.20 в 11:05

Еленко Божков: "Всички срокове за договаряне на изключения за въглищните централи у нас са пропуснати"

Всички срокове за предоговаряне на изключения за въглищните централи у нас са пропуснати. Това заяви в коментар по темата за бъдещето на комплекса „Марица изток“ енергийният експерт и член на Стратегическия съвет към президента Еленко Божков. По думите на..

публикувано на 10.01.20 в 19:05
Даниел Киряков

Даниел Киряков: Спад в напрежението между САЩ и Иран

Изявлението на президента Доналд Тръмп броени дни след атаката в Багдад, при която загина високопоставен ирански генерал дава ясен сигнал, че Белият дом и Иран са постигнали своите цели. Това заяви в пространно интервю за Радио Стара Загора Даниел..

обновено на 09.01.20 в 20:08

К.Каменова: Това е проект за малките жени от малките населени места с големи житейски истории

Застъпническа кампания, насочена към провокиране на обществен дебат по въпросите на равнопоставеността на половете, организира Центърът за европейски инициативи. Кампанията планира публични събития в общините Гълъбово, Раднево и Мъглиж, както и в..

публикувано на 09.01.20 в 12:56