Валентин Тотев: Следващата година спортният риболов може да стане олимпийски спорт

Клубът по спортен риболов в Стара Загора стана републикански шампион като повтори успеха от миналата година.   Отборът на СКР „Стара Загора“ сензационно спечели през лятото и третото място на световното клубно първенство по спортен риболов на..

публикувано на 27.11.19 в 19:34

БАСЗЗ:Не сме против възможността чужденци да купуват земеделска земя у нас

"Не сме против възможността чужденци да купуват земеделска земя в България, каза за Радио Стара Загора Стайко Стайков, председател Българската асоциация на собствениците на земеделски земи в отговор на това, че отпада мораториумът за продажба на..

обновено на 26.11.19 в 16:50

Георги Илиев: Данъците от хазарт да се връщат в общината

Хазартният бизнес осигурява трайна трудова заетост в Свиленград от години и трудно може да бъде изместен, заяви в интервю за Радио Стара Загора Георги Илиев, общински лидер на БСП в граничния град. В общината със 17 хиляди жители работят 7..

публикувано на 26.11.19 в 09:43

Татяна Чекова: Всяка жена може да стане жертва на насилие

"Всяка жена може да стане жертва на насилие, независимо от социалния статус и етнос. Най-често насилникът манипулира своята жертва, като я държи в икономическа зависимост". Това каза Татяна Чекова, социален работник и психолог във Фондация „Мисия..

публикувано на 25.11.19 в 11:17

Нова книга представя "Кърджали на историческата карта"

„Кърджали на историческата карта“ – това е заглавието на сборник от статии, който ще бъде представен днес в Кърджали.  Съставител е журналистът, историк и писател Георги Кулов. Сборникът съдържа 49 статии от различни автори- професори, доценти,..

публикувано на 20.11.19 в 10:34

Граждански организации се обединяват в „Равни БГ“

През миналата седмица беше представено новото гражданско обединение „Равни БГ“. Това е коалиция от 30 граждански организации, работещи по въпросите на човешките права, проблемите на уязвимите групи, устойчивото развитие, свободата на словото и..

публикувано на 19.11.19 в 13:26

Частните пенсионни фондове предпазват парите от инфлация

Парадоксът, че двете пенсии могат да се окажат по- малко от една държавна ще се отнася най- много за хора, които, през последните 20 години са се осигурявали на сума по- близка до минималната работна заплата, коментира в предаване на Радио Стара Загора..

публикувано на 19.11.19 в 09:34

Дългоочаквана оперна премиера открива 50 издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство Стара Загора

С операта „Африканката“ на Джакомо Майербер, съвместна продукция на Държавна опера Стара Загора и Дойче опера Берлин, на 22 ноември ще бъде открито 50 юбилейно издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. Режисьор на тази..

публикувано на 18.11.19 в 16:18

Бюджет 2020г. е рецепта за фискална нестабилност и нарастващ дефицит

Като ляв бюджет с много проблеми определи икономистът Георги Вулджев финансовата рамка за 2020г. По думите му в него липсват фискални буфери, заложени са безразсъдни харчове, няма политики за стимулиране на растежа, а прогнозите за него са твърде..

публикувано на 14.11.19 в 08:25

Станислав Дечев: Още днес подписвам заповед да се премахне бариерата в Общината

Новоизбраният градоначалник на Хасково, който преди това повече от 2 год. бе областен управител - Станислав Дечев, встъпи днес официално в длъжност кмет на Община Хасково. Той бе издигнат от политическа партия ГЕРБ и спечели местния вот с почти 52 % на..

публикувано на 08.11.19 в 17:47