Светослав Малинов

Доц. Светослав Малинов: Няма да се стигне бързо до новите търговски споразумения с Великобритания

Днес на пленарна сесия Европейският парламент ще гласува ратифицирането на законодателния текст за излизането на Великобритания от ЕС. По този повод доц. Светослав Малинов, ръководител на Катедра „Политология“ в СУ и бивш евродепутат коментира за..

публикувано на 29.01.20 в 15:19

Маргарита Николова от "Атака":Нови предсрочни избори единствено ще забавят и без това закъснелите реформи

БСП не предложиха нищо различно по отношение на управлението на държавата. А нови предсрочни избори единствено ще забавят и без това закъснелите реформи, като например във ВиК сектора. Така коментира неуспелия вот на недоверие към правителството..

публикувано на 29.01.20 в 14:29

Тракийският университет отваря врати за IT специалисти

Разкриват нови бакалавърски специалности  в Тракийския университет (ТрУ) тази есен. Две от тях са уникални за страната – „Етерично – маслени култури“ и „Местни финанси“. Това съобщи за Радио Стара Загора наскоро избраният нов ректор доц. д-р Добри..

публикувано на 28.01.20 в 12:56

Арх. Анастас Карчев: Бюджет 2020 на община Свиленград е балансиран и предпроектен

Утре Общинският съвет на Свиленград ще проведе заседание, на което трябва да обсъди и приеме бюджета на общината за 2020 година. С малко над 22 млн. лв. ще разполага през следващите 12 месеца граничната и на Турция, и на Гърция община, която за разлика..

публикувано на 27.01.20 в 11:55

"Политиците ни трябва да отстояват Парижкото споразумение за климата"

„ Нашият политически елит няма кураж да защитава и отстоява националния ни интерес в сектор „енергетика“. Трябва да се настоява за спазване на договореностите от Парижкото споразумение за климата от 2015 г.“ . Това коментира в интервю за Радио Стара..

публикувано на 27.01.20 в 09:16

Стоян Стоянов от КТ "Подкрепа": В Маришкия басейн се работи с чувство на страх и несигурност

КТ „Подкрепа“ категорично няма да подкрепи включването на страната ни в европейската програма „Въглищни региони в преход“ , съобщи за Радио Стара Загора Стоян Стоянов от синдиката в "Мини Марица-изток“ ЕАД. Според него причината е в липсата на..

публикувано на 23.01.20 в 09:48

Пациенти с рядко заболяване търсят подкрепа в борбата си за успешно лечение

2900 души са подкрепили петицията на Сдружението на Тарловите пациенти в България към момента. Достъпът до нея е свободен в интернет и възможността да я подпишат имат всички граждани до  31 януари. Целта на инициативата е с нея да бъде подкрепен..

публикувано на 22.01.20 в 15:25
Калоян Дамянов в студиото на програма „Христо Ботев“

Калоян Дамянов: Детските политики не могат да се решават "на парче" заради един или друг трагичен случай

"Невероятно е, че се обсъжда следното: “по-строги наказания за децата-престъпници” в нашата държава. Дали не трябва да си отворим очите, че “децата-престъпници” също са жертва на обществото, защо те са извършили престъпление? И какво излиза ние ще накажем..

публикувано на 22.01.20 в 12:13

Станислав Дечев: Бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран

Проекто бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран, коментира за Радио Стара Загора кметът на града Станислав Дечев. В капиталовата програма са заложени средства за изграждане и ремонт на улици в града и в селата на общината. Един милион..

публикувано на 20.01.20 в 09:25

Обновиха интериора в НУ "Димитър Благоев" по проект „Обичам моето училище“

Училището е място, където децата прекарват голяма част от времето си.  Средата определя съзнанието  и моделите на поведение на всяко човешко същество. Тя може да мотивира и вдъхновява децата  или  пък обратното.  „Обичам  моето училище“ е..

публикувано на 20.01.20 в 15:00