Мария Донева и Никола Райков – сред най-четените старозагорски автори през 2019 г.

Автори като Даниел Стийл са сред най-четените чуждестранни творци през 2019 г., а от българските предпочитани са Захари Карабашлиев, Нидал Алгафари, Михаил Вешим. Това каза в интервю за Радио Стара Загора от РБ „Захарий Княжески“ Снежана Маринова...

публикувано на 02.01.20 в 10:39

Иван Михайлов: България може да привлече водещ автомобилен производител

България има солидни позиции на автомобилната карта на света. У нас оперират над 250 компании, в които работят повече от 65 хиляди души. Това заяви в пространно интервю за БНР Иван Михайлов, председател на Автомобилен клъстер – България. По думите на..

публикувано на 27.12.19 в 09:10

Лео Кадели: Доброто е заразно

„Всеки човек може да изпадне в беда, но най-важното е да има кой да ти подаде ръка, за да успееш да излезеш от нея“. Това е кратката житейска философия на Лео Кадели, за когото казват, че е чужденец с българско сърце. Той е роден в Албания в много..

публикувано на 23.12.19 в 15:10

Зависимостта на Кабинета Борисов към други партии нараства

ГЕРБ остава без алтернатива, статуквото се запази, укрепна управлението, укрепна и Бойко Борисов като министър-председател и почти сигурно вече може да се каже, че ще успее да завърши за първи път цял управленски мандат. Така коментира политическата..

публикувано на 23.12.19 в 07:50
Румен Драганов

Туристическият бранш изпраща една спокойна и добра година

2019 година беше добра година за туристическия бранш. В сравнение с предходните две, когато имаше наводнения, бедствия, човешки жертви и отнесени хотели, тази бе спокойна и мирна. Това изявление направи Румен Драганов- директор на Института за анализи и..

публикувано на 19.12.19 в 13:08

2030г. условно България може да приеме еврото

Най-рано 2030г. България ще приеме еврото като валута, ако съдим по опита на страните-членки, присъединили се през 2004г. и ако през догодина влезем във валутно-курсовия механизъм, както ни убеждават управляващите. Това каза за Радио Стара Загора..

публикувано на 18.12.19 в 07:50

Правен абсурд са предложенията на МС за "специален" прокурор

Като правен абсурд определи решението на Министерски съвет за промени в НПК и Закона за съдебната власт за „специален прокурор“ правният експерт на ИПИ Иван Брегов. По думите му, законопроектът не само не покрива препоръките на Венецианската комисия,..

обновено на 16.12.19 в 10:20

РИМ-Стара Загора - пред прага на Новата 2020-а

Една от най-интересните колекции в постоянната експозиция на Регионалния исторически музей в Стара Загора представя предмети от бита на жителите на древния град Августа Траяна. Историците определят неговото създаване към периода 98-117 г – времето на..

публикувано на 16.12.19 в 09:55
Председателят на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов

Халил Летифов:продължава сагата по плана "Макрон"

Новините от Брюксел по отношение на пакета „мобилност“ са неприятни, коментира пред радио Стара Загора депутатът Халил Летифов споразумението между Европейската комисия, Европарламента и Съвета по пакета „Макрон“. Според договорката всеки шофьор ще..

публикувано на 13.12.19 в 16:14

Милка Колдамова: Отношението тип „отбиване на номера“ обезсмисли „Моята е-община“

Бавещи се с месеци отговори, съдържащи непълна и неточна информация, са в основата на решението на екипа на „Моята е-община“ да прекрати меморандума с Община Стара Загора. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Милка Колдамова, която е част..

публикувано на 13.12.19 в 15:13