Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Радев: Предишното правителство смени директора на завода в Костенец, който е специалист по боеприпаси

Снимка: БГНЕС
Най-важно е да се разбере какво е станало в Костенец. Най-хубаво е, че няма жертви. Добрата новина е, че няма опасност за поделението, което се намира в центъра на долина. Няма възможност да се предава взрив и др. такива.

Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ бившият заместник-министър на отбраната Валентин Радев. Той сподели, че  предишното правителство е сменило директора на ТЕРЕМ и на заводите в компанията:

Важно е да се каже, че това, което е станало, е резултат от некомпетентни действия на хората от ТЕРЕМ. Директорът на завода Марин Йорданов, който е специалист по боеприпаси, беше освободен от предишното правителство, въпреки реакцията и нашата – на специалистите по боеприпаси, и неговата лична пред новия управител на ТЕРЕМ тогава. Новият директор, назначен след като БСП взеха властта, е инженер, но не е специалист по боеприпаси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Завод

Взрив избухна във военния завод в Костенец, 10 души са пострадали

Десет души са ранени при взрив във военния завод "ТЕРЕМ - Цар Самуил" в град Костенец. Няма опасност за живота им. По информация на "Хоризонт", инцидентът е станал по време на контролирано обезвреждане на боеприпаси. Заводът в Костенец е държавна..

обновено на 08.08.14 в 10:30