Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЗОК е договорила отстъпки за 44 млн. лв. за лекарства от позитивния списък

Снимка: БГНЕС

НЗОК е договорила с фирмите притежателки на разрешителни за употреба на лекарства от позитивния списък отстъпки в размер на близо 44 милиона лева. Това съобщи подуправителят на здравната каса Иванка Кръстева след заседание на Надзорния съвет.

До 15 ноември тези 44 милиона лева ще бъдат възстановени в бюджета на касата, но все още не е решено за какво ще се използват, посочи тя.

Все още няма решение на Надзорния съвет за част от реинбурсираните лекарства за исхемично болни пациенти, тъй като фирмите не желаят повече да участват с тези медикаменти в позитивния списък.

Иванка Кръстева съобщи, че за тези лекарства има алтернативни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Диабетици във Видин: "200 лева пенсия, 100 лева лекарства- това е убийство"

Диабетици от Видин получиха пакети с хранителни продукти, осигурени от Българската асоциация "Диабет". Помощта беше разпределена между членове на клуб "Диабет" с доход до 400 лева. Някои от тях казаха, че подпомагането трябва да е по-често и освен..

публикувано на 16.10.15 в 14:36

45 млн. лв. ще бъдат спестени от лекарства заради отстъпки, договорени с фармацевтичните фирми

До края на годината се очаква да бъдат спестени 45 милиона лева от договорени отстъпки на фармацевтичните фирми за лекарствата, заплащани от Здравната каса. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по време на блиц-контрол в парламентарната..

публикувано на 01.10.15 в 19:08

65 лева струват лекарствата на един затворник за година

Около 65 лева на година струват лекарствата на един затворник, които държавата плаща. Това става ясно от обществена поръчка за доставка на медикаменти, медицински изделия, стоматологични продукти и дезинфектанти. Първоначалният срок за..

публикувано на 28.09.15 в 12:22