Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова потвърди, че Мария Бояджийска е подала оставка

| обновено на 08.12.16 в 13:38
Мария Бояджийска
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че заместничката ѝ с ресор "Екология" Мария Бояджийска е подала оставка, която ще бъде приета. Двама от заместниците на Фандъкова – Дончо Барбалов и Ралица Стоянова, поемат ресора.

Мария Бояджийска подаде оставка по лични причини. Тя заема длъжността от 2006 година.

Бояджийска отрече, че подаването на оставката ѝ е свързано с инцидент с работник в Завода за преработка на отпадъците на София:

Причината ми да подам оставка е изцяло лична и предпочитам да не коментирам в момента. Имам някои други планове относно собственото си лично развитие, които смятам, че е време аз самата да си ги придвижа. В същото време оставам на разположение, в случай че е необходима моята консултативна помощ.

Кметът на София нарече спекулация твърденията, че Бояджийска си тръгва заради проблеми в работата в Завода за отпадъци и инцидент с работник в него:
Искам да опровергая всички твърдения, че оставката на госпожа Бояджийска е във връзка с коментираните проверки и инцидентите на завода. Там ясно е посочено отговорността, директорът на завода си отиде заради системни проблеми с организацията на работа и с пренебрегване на правилата за безопасни условия на труд.
Още по темата чуйте от звуковите файлове. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Калоян Паргов

Калоян Паргов: Трябва да се изясни дали Заводът за битови отпадъци в София работи, както е проектиран

Снощи беше разпространена неофициална информация, че зам.-кметът на София по екологията Мария Бояджийска е подала оставка по лични причини. Същевременно  първите две точки от дневния ред на  днешното заседание на Столичния общински съвет  са свързани с..

публикувано на 08.12.16 в 08:08