Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Харманли е домакин на международния хоров фестивал "Хармония"

От днес до неделя Харманли е домакин на международния хоров фестивал "Хармония". В музикалното събитие участие ще вземат 9 хорови колектива с 300 изпълнители от 4 държави. За пръв път на харманлийска сцена ще посрещнат участници от далечна Финландия. Община Харманли, Народно читалище „Дружба 1870“ и Сдружение „Славей 1896“, канят всички жители и гости на града да се потопят в магията на хоровото изкуство.

Тържественото откриване на фестивала е на 8 юни от 18:00 часа в НЧ „Дружба-1870“ с участието на Смесен хор „Славей“ Харманли; Младежки хор на Национално училище за музикално и сценично изкуство Бургас; Детско-юношески хор „Катаянмарят“ гр.Пори, Финландия; Полифоничен хор „Емелия“ гр.Патра, Гърция; Смесен хор „Йон Виду“ гр.Лугож, Румъния.
Програмата за втория ден на фестивала, с начало 18:00 часа включва изпълнения на: Камерен хор “Канта нова“ София; Хор „Нея Редестос“ Терми, Гърция; Камерен хор „Иван Спасов“ Пловдив и Хор „Тагарадес“ Солун, Гърция. 
В неделя от 10:00 часа, в храм „Св.Иван Рилски” е финалът на фестивалната програма с концерт на хор „Йон Виду“ Румъния, хор “Канта нова“ София и хор „Иван Спасов“ Пловдив.


Още от категорията

Проф. Венцислав Мутафчийски на брифинга за разпространението на Covid-19

30 нови случая на COVID-19 за денонощие, нов заразен има и в Стара Загора

Общо 611 са потвърдените случаи на коронавирус в България досега. Това съобщи на редовен брифинг началникът на Военномедицинската академия и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.  Новите потвърдени..

публикувано на 09.04.20 в 08:19

Премиерът ще поиска от Светия синод по-строги мерки за Великден

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с патриарх Неофит и с митрополити от Светия синод на Българската православна църква. Срещата е от 12.30 часа в Синодалната палата и на нея се очаква да бъде обсъдено как да се гарантира сигурността на..

публикувано на 09.04.20 в 07:56

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб . През днешния ден са доказани още 12 нови случая , като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят. 233 са лицата с потвърден..

публикувано на 08.04.20 в 17:36

Ямболският куклен театър започна излъчването в социалните мрежи на свои спектакли

Ямболският куклен театър "Невена Коканова" започна да излъчва онлайн всеки четвъртък от седмицата емблематични спектакли, играни през последните години на неговата сцена, съобщиха от театъра. На 9 април малките зрители ще могат да гледат "По заповед на..

публикувано на 08.04.20 в 16:49

Възстановяват движението на автобусите до селата от утре

Движението на градските автобуси до селата в община Стара Загора ще бъде възстановено частично от утре , съобщи в интервю за Радио Стара Загора Галин Герганов ръководител на Отдел "Експлоатация" в в общинското дружество „Автобусни и тролейбусни..

публикувано на 08.04.20 в 15:15

Удължава се срокът на валидност на абонаментните карти за извънградските линии

Движението на градските автобуси до селата в община Стара Загора ще бъде възстановено частично от утре, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Галин Герганов ръководител на Отдел "Експлоатация" в общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“...

публикувано на 08.04.20 в 14:15

Старозагорска митрополия с дарение за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет и молебен за здраве на служителите и пациентите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Придружаван от началника на Културно-просветния отдел при Старозагорска митрополия..

публикувано на 08.04.20 в 13:15

Студент от Медицинския факултет на ТрУ направи дарение на Спешния център

Четвъртокурсничката Милица Иванова, специалност „Медицинска сестра“, дари на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора 30 предпазни шлема. Тя е един от доброволците от Медицински факултет при Тракийски университет, заявили при нужда да се..

публикувано на 08.04.20 в 12:47

Община Ямбол подготви декларация за граждани, нуждаещи се от подкрепа

Всеки гражданин, който иска да бъде включен в списъка за крайно нуждаещи се лица в Ямбол, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Той трябва да отговаря на определени от Община Ямбол..

публикувано на 08.04.20 в 11:21

Мъж и две жени са новите случаи на COVID-19 в област Стара Загора

Мъж и две жени са новите три случая на COVID-19 в област Стара Загора. Те бяха обявени още снощи от Министерството на здравеопазването. Мъжът и едната жена са от Стара Загора. Те са контактни лица на приетия в понеделник вечерта в Инфекциозната..

публикувано на 08.04.20 в 09:27