Обновяват медицински център „Д-р Николай Тошев“ в Чирпан

Чирпан

Новото общинско ръководство в Чирпан е направило първи стъпки за реализацията на проект по програма „Красива България“, с който ще бъде извършен ремонт на фасадата на медицински център „Д-р Николай Тошев“. „Проектът, на стойност 120хил.лв., е стартирал в предишния мандат, но изпълнението му е спряло до някъде. Вече правим нужните изчисления и съвсем скоро ще бъдем готови с документите за неговото рестартиране“, обясни зам.-кметът на Чирпан Румен Тунанов. Той разкри още, че предстои съвсем скоро да бъде реализиран изцяло проект за поставянето на десет безплатни wi-fi точки за интернет в града. Общата стойност за изпълнението на проекта възлиза на 15 000 евро. Диманов разкри обаче, че нова сериозна санкция грози Община Чирпан:

Зам.-кметът обясни още, че Община Чирпан е стартирала подготовка за кандидатстване по проект към Норвежката програма за енергийна ефективност, с който се цели подновяване и ремонтиране на уличното осветление. 


Още от категорията

Ангелина Петкова с награда от Къща музей "Пейо К. Яворов" Чирпан

Като част от инициативите за отбелязване на 65 -тата годишнина от създаването на Къща - музей „Пейо К. Яворов“ в Чирпан е поетичната вечер днес от 17,30 часа в памет на поетите Димитър Данаилов и Павел Матев. Организатори на проявата са..

публикувано на 05.12.19 в 17:53

Поетична вечер в памет на Димитър Данаилов и Павел Матев в Чирпан

Като част от инициативите за отбелязване на 65 -тата годишнина от създаването на Къща - музей „П. Крачолов Яворов“ в Чирпан е поетичната вечер днес от 17,30 часа в памет на поетите Димитър Данаилов и Павел Матев. Организатори на проявата са Къща-музей..

публикувано на 05.12.19 в 15:16

120 студенти получиха дипломите си от Аграрния факултет на Тракийския университет

На тържествена церемония днес в новия културен център „Стара Загора“ бяха връчени дипломите на успешно завършилите своето образование студенти от Аграрния факултет на Тракийския университет. 120 са общо завършилите „Рибовъдство и аквакултура“,..

публикувано на 05.12.19 в 15:13

Няма нови огнища на африканска чума по домашните свине

В Стара Загора министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танев обяви, че не са открити нови огнища на африканска чума по свинете. "Нови огнища при домашните свине няма. Приключихме го още на практика август месец. Пикът беше през..

публикувано на 05.12.19 в 14:50

Старши комисар Иван Карушков: Последното класическо бягство от Старозагорския затвор е от 1971 година

В навечерието на Никулден Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет в храм „Св. Николай Мирликийски“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Църковния обред бе предназначен за здравето и..

публикувано на 05.12.19 в 14:42

Готово е предложението за увеличението на такса смет в община Стара Загора

Готово е предложението на ръководството на община Стара Загора за увеличението на такса смет от януари следващата година. Още преди десетина дни в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров съобщи, че съществува подобен вариант като една от..

публикувано на 05.12.19 в 14:17

Вярвам в добрината на хората

17 издание на "Българската Коледа" е под мотото "Да дарим бъдеще на болните деца". Миналата година кампанията успя да събере 2 440 000 лева дарения. Със средствата на благотворителната инициатива, бяха подпомогнати 19 лечебни заведения от цялата страна и..

публикувано на 05.12.19 в 14:09

Има данни пожарът в хотел "Железник" да е умишлен

Двама души са обгазени, а други трима са с леки натъртвания след пожар, възникнал рано тази сутрин в ресторантската част на хотел „Железник“ в Стара Загора. За щастие няма тежко пострадали.  По информация на служители на хотела, пожарът е възникнал..

публикувано на 05.12.19 в 13:52

Започва дарителска кампания в подкрепа на АГ-отделението в Казанлък

Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и Сдружение „Бъдеще за децата“ стартираха Коледна дарителска кампания под надслов „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.  Организаторите призовават казанлъчани и жителите на..

публикувано на 05.12.19 в 13:48

Пожарът в хотел "Железник" в Стара Загора е потушен

Двама души са обгазени, а други трима са с леки контузии след пожар, възникнал рано тази сутрин в ресторантската част на хотел „Железник“ в Стара Загора. Евакуирани са общо 43-ма души, има данни огънят да е причинен умишлено.  По..

обновено на 05.12.19 в 13:32