Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иванка Сотирова:

След дълго отсъствие децата ще се приемат в градините с бележки за паразити и контактност

Документи ще представят и новопостъпващите, уточни зам.-кмет на Община Стара Загора

Иванка Сотирова
Снимка: Емил Енчев

Бележки за контактност от личен лекар и за чревни паразити и бактерии ще трябва да представят в детските градини на Стара Загора всички отсъствали повече от три месеца, съобщи в предаването „Репортер“ зам.-кметът Иванка Сотирова. Това се отнася и за новопостъпващите деца, допълни тя. За тези, които са отсъствали по-кратък период или пък се местят от яслена в градинска група, е необходима само бележка за контактност от родител.

Иванка Сотирова уточни, че до вторник се очаква Министерството на здравеопазването да изпрати окончателните указания за работата на детските градини в условията на пандемия през новата учебна година.

Персоналът на забавачките в Стара Загора обаче вече е в готовност да посреща децата при засилени противоепидемични мерки. Обособени са изолатори, извършени са инструктажи за постоянно проветряване на помещенията, за щателна дезинфекция и за спазване на дистанция, доколкото е възможно предвид възрастта на малчуганите. "Основната препоръка е децата да прекарват, колкото се може повече време на открито", посочи Иванка Сотирова. 

Отговорите на всички въпроси, които вълнуват родителите на децата от предучилищна възраст преди началото на 15 септември, може да чуете в интервюто на Анна Турлакова със зам.-кмета Иванка Сотирова в прикачения звуков файл. 


Още от категорията

Ямбол чества 9 май

Община Ямбол отбеляза с тържествена церемония и два концерта празничния 9 май - Деня на победата над хитлеристка Германия  и Ден на Европа. Официалната част на празника беше предшествана от маршове, изпълнени от Духовия оркестър при Народно..

публикувано на 09.05.21 в 16:13

Десетки старозагорци отбелязаха Деня на победата

Десетки старозагорци отбелязаха Деня на победата 9 май. Гражданите поднесоха цветя пред паметника на антифашистите в Парк 5 октомври. Част от присъстващите носеха знамена, а други портрети на загинали партизани и политзатворници, офицери и..

публикувано на 09.05.21 в 15:13

Общественият съвет на БНР с призив за мораториум върху намаляването на бюджета на медията

Общественият съвет на БНР призова да бъде наложен мораториум върху намаляването на средствата за медията. В писмо до президента, Народното събрание, Министерския съвет и Съвета за електронни медии, членовете на Обществения съвет настояват да бъде..

публикувано на 09.05.21 в 11:44

Катастрофа с пострадали край село Ракитница (обновена)

Катастрофа затруднява придвижването по обходния път на магистрала "Тракия" край Стара Загора. Инцидентът е станал около 15,30 часа между селата Богомилово и Ракитница. На място има и автомобили на Спешна помощ. Образували са се колони от чакащи автомобили..

публикувано на 07.05.21 в 16:07

И в Сливен ще има зелени коридори в събота и неделя

Зелени коридори за ваксиниране ще бъдат отворени и през почивните 8 и 9 май, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.  На 8 май желаещите да се имунизират могат да направят това в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от 10.00 до 15.00 часа и в МБАЛ..

публикувано на 07.05.21 в 15:09

Директорът на БНР с официално искане да бъде променен текст в Закона за държавния бюджет

Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати официално искане до парламентарната бюджетна комисия да бъде променен текстът от Закона за държавния бюджет, който позволява на Министерския съвет да орязва финансирането на общественото радио. Бюджетът..

публикувано на 07.05.21 в 14:34

Мария Данева: Отредено ни е да отличим добротворците

Сдружение „Самаряни“ ще опита през 2021 година да проведе церемонията по награждаване на добротворците „Добрия самарянин“ в традиционния й вид. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Мария Данева от сдружението. Отличието се връчва от 2011..

публикувано на 07.05.21 в 14:05

Откриват юбилейна изложба „Светлозар Недев на 60“ в Стара Загора

Юбилейна изложба „Светлозар Недев на 60“ се открива днес в 17:30 часа във фоайето на Държавна опера – Стара Загора. В експозицията ще бъдат включени както нови и непоказвани досега произведения на старозагорския художник, така и картини, които..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

Отчитат ръст на приходите в НАП с над 914 млн. лв.

Близо 8,8 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за приходите към 28 април 2021 година, което е с над 914 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година, сочат данните на НАП. В края на април 2020 година данъчните приходи..

публикувано на 07.05.21 в 12:26
Община Стара Загора

Въвеждат в експлоатация водните съоръжения в Стара Загора

От началото на работната седмица започна поетапното въвеждане в експлоатация на всички водни съоръжения на територията на паркове и градини в община Стара Загора. Това съобщи съобщиха от Общината. От там допълват, че тече усилена работа по..

публикувано на 07.05.21 в 12:04