Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Й.Йорданов: Кризата не влоши като цяло спазването на трудовите правоотношения

Старозагорска област е първенец по еднодневните трудови договори. 31 027 са те от началото на годината към 30 септември 2020г. Най-много са сключените такива договори за винени лозя- 14 525, а 8 373 броя са били сключени по време на розобера, обобщи Йордан Йорданов, началник отдел "Административно, информационно и правно осигуряване" в Дирекция "Инспекция по труда" – Стара Загора.
Той каза още, че като цяло не се е влошило спазването  на трудовите правоотношения заради създадената ситуация с разпространението на коронавируса у нас.1307 проверки са направили от Инспекцията от началото на годината към края на месец август. По време на извънредната ситуация проверките са били само по сигнали. 3759 са установените нарушения, като най-много – 2032, са свързани със здравословните и безопасни условия на труд, съобщи Йордан Йорданов.

За отстраняване на нарушенията са приложени 3675 принудителни административни мерки. От тях по-голямата част са задължителните предписания. Към 30 август са влезли в сила 132 наказателни постановления. С тях са наложени санкции в размер на 314 950 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция

Започна прием на молби за помощи за отопление в Агенцията за социално подпомагане

До този момент за област Стара Загора са подадени 850 заявления за целевата помощ за отопление за сезон 2024/ 2025 година. Това съобщи в студиото на радио Стара Загора Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара..

публикувано на 10.07.24 в 15:59
Снимката е илюстративна, архив.

Изследват за бруцелоза работници от животновъдни ферми в Ямболска област

Над 20 работници от животновъдни ферми в Ямболска област ще бъдат изследвани за булцелоза. До момента е регистриран случай на заболяването в крайграничното село Горска поляна. 53 годшен мъж е лекуван в инфекциозното отделение на ямболската..

публикувано на 10.07.24 в 15:56

Министър Гвоздейков и кметът Радев ще дадат старт на ремонта на временната база на HEMS в Сливен

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и кметът на Община Сливен Стефан Радев ще дадат старт на строителните дейности на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS), която се намира на летище Бършен, гр...

публикувано на 10.07.24 в 15:54

В Районен съд - Хасково встъпиха в длъжност двама нови съдии

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Хасково, съобщиха от Съдебната палата. Минчо Димитров и Стелла Моллова-Хранов положиха клетва и подписаха клетвен лист на общо събрание пред изпълняващия функциите председател на Окръжен съд –..

публикувано на 10.07.24 в 14:51

Спортна площадка за волейбол и баскетбол ще се изгради в училището в Гурково

С нова спортна инфраструктура ще се сдобие Средно училище „Христо Смирненски". Общината спечели проект за обновяване на спортната площадка, на която учениците ще могат да играят два вида спорт, информират от общинската администрация. „Предвижда се нова..

публикувано на 10.07.24 в 14:36

Маскиран мъж разбива с чук камери в димитровградския парк "Марица"

Маскиран мъж е разбил с чук три камери за видеонаблюдение в парка "Марица" в Димитровград през миналата нощ. Кметът на града Иво Димов сподели в социалните мрежи снимка на извършителя и видеозаписи от трите счупени камери, на които се вижда как мъжът..

публикувано на 10.07.24 в 14:30

Ремонтът на църквата в Любенова махала ще струва половин милион лева

  Започна ремонтът на храма „Св. Вмчк Георги“ в новозагорското село  Любенова махала.  Светата обител е паметник на културата от 1972 г., заради красивата си архитектура и събитията от 14-ти юли 1877 г.  „В знойния юлски ден преди 147 г., няколко..

публикувано на 10.07.24 в 14:30

Старозагорският куклен театър отново е партньор на рок фестивала край село Могилово

„И тази година ще вземем участие в дневната програма за деца на Midalidare Rock In The Wine Valley, който ще се проведе от 12 до 14 юли“, съобщиха от Държавен куклен театър Стара Загора. Предварителна резервация се изисква само за ателиетата на..

публикувано на 10.07.24 в 12:48

Завършиха ремонтите на още две църкви в Павелбанско

Православният храм “Свети Димитър” в павелбанското село Турия вече е с нов облик след извършен ремонт на покрива и обновяване на фасадата, информират от общинския пресцентър. Пребоядисан е купола на църквата, освежена е и фасадата на камбанарията, а..

публикувано на 10.07.24 в 11:54
Проф. Георги Рачев

Жегите ще продължат поне още 10 дни, очакват ни и горещи нощи

Горещините, които изпитваме в момента, ще продължат поне до началото на третата десетдневка на юли. А в средата на следващата седмица се очакват и т.нар. екваториални нощи, когато минималните температури няма да паднат под 25 градуса. Това каза по..

публикувано на 10.07.24 в 11:33