Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Антоний Гълъбов: Вариант със служебно правителство би бил начало на политическа криза

Антоний Гълъбов
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС Даниел Митов днес върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство, получен от него по-рано тази седмица. По процедура следва държавният глава да обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група - тази на партия „Има такъв народ“. От коалиция ГЕРБ – СДС положиха необходимите усилия и това беше добър пример за носене на отговорност пред избирателите. Така политологът доц. Антоний Гълъбов коментира за Радио Стара Загора неуспешния опит на най-голямата парламентарно представена група да състави правителство. Той добави, че би трябвало да се очаква новите политически формации да подкрепят кабинет на втората по численост парламентарна група, но той би бил правителство на малцинството. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той най-вероятно ще отиде при „Демократична България“ прогнозира доц. Антоний Гълъбов и допълни, че вариант със служебно правителство би било начало на спирала на политическа криза. 


Още от категорията

Увеличението на пенсиите зависи вече само от парламента

Почти всички социални партньори подкрепиха предложението на служебното правителство за увеличение на пенсиите, с изключение на Българската стопанска камара. Това каза след тристранната среща между служебното правителство, работодателските организации и..

публикувано на 26.07.21 в 15:21

Да сбъднем мечтата му заедно

Имам само една мечта! Така започва историята на 17-годишния Кристиян Видев от Стара Загора. Докато повечето тийнейджъри на неговата възраст излизат и се забавляват навън, обмисляйки къде да почиват и прекарат оставащите дни от ваканцията си, Крис..

публикувано на 23.07.21 в 11:50

Бързо става приемането на секционните протоколи в РИК Стара Загора

Петнайсет минути след приключването на изборния ден в 20 ч. в Районната избирателна комисия в Стара Загора пристигна първата секция. За по-малко от час бяха приети и обработени без пропуски и грешки протоколите на петнайсетина секции. Всички..

публикувано на 11.07.21 в 22:03

Всички пенсии с пет на сто по-високи от днес

От днес влиза в сила осъвременяването на пенсиите по т. нар. „швейцарско правило“, което е сбор от процента на нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени на предходната година. За 2021 г. с 5 на сто ще се увеличат..

публикувано на 01.07.21 в 07:05
Диана Абрашева

In Memoriam Диана Абрашева

Напусна ни Диана Абрашева!  Заедно бяхме 25 години в Радио Стара Загора. За нея Радиото бе любов, предизвикателство, страст и удоволствие. Диана остави светла диря в ефира. Ще те запомним с ентусиазма и страстта, с които работеше, с усмивката и..

обновено на 18.06.21 в 11:25

Вече са събрани средствата за закупуването на специализираната неонатологична линейка от кампанията „Капачки за бъдеще“

Първата вноска вече е направена и се очаква в рамките на следващите месеци линейката да бъде готова , каза за Радио Стара Загора Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“ Към момента само от кампанията в София са събрани около 70 тона капачки,..

публикувано на 17.06.21 в 15:28

Адв. Лавчева: Зачестяват случаите на домашно насилие над деца

Все повече зачестяват случаите на домашно насилие не само над жени, но и над деца. Нужни са промени в наказателния кодекс и незабавни мерки за защита на жертвите на насилие, каза за Радио Стара Загора адвокат Биляна Лавчева – председател на..

публикувано на 15.06.21 в 15:27
Д-р Мария Петрова

Ваксинирани срещу СОVID-19 граждани да бъдат освобождавани от задължението да носят маски на закрито нарушава гражданските права

Ваксинирани срещу СОVID-19 граждани да бъдат освобождавани от задължението да носят маски на закрито нарушава гражданските права на останалите . Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова..

публикувано на 14.06.21 в 16:53

Голяма международна компания дава възможност за работа на жени пострадали от домашно насилие

Сред основните причини жертвите на домашно насилие да продължават да търпятсвоя насилник е , че по една или друга причина са зависими от него, най-често поради липса на работа и финансова стабилност. Голяма международна компания..

публикувано на 11.06.21 в 10:56

Отбелязваме Световния ден на околната среда

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда, избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за..

публикувано на 05.06.21 в 08:50