Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сливен сигнализира транспортния министър за опасно кръгово и булевард

Снимка: Стоян Радев

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния министър на транспорта Георги Тодоров по казуса с нерегулираното с пътни знаци кръговото кръстовище на разклона за село Тополчане по подбалканския път София – Бургас. Това обяви кметът на Сливен Стефан Радев, след като вече веднъж общината изпрати писмено запитване и сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура" за възникналата опасност от тежки катастрофи в района, след изграждането на това кръстовище. 

Кметът Радев коментира, че след като от Агенция „Пътна инфраструктура" не са взели под внимание сигнала на общината, в писмото до транспортния министър ще бъде подаден сигнал и за не поставена пътна маркировка по булевард „Стефан Караджа", след преасфалтирането му.  

"Там също е техен ангажимент да положат вертикалните сигнализации и хоризонталната маркировка. Опасно е това, което става в момента без организация на този булевард и на кръговото кръстовище. Надявам се наистина да се прояви разум и най-накрая да се свърши тази работа. Сега пишем и на министъра, за това, че сме сигнализирали АПИ и няма никакъв резултат до момента", каза кметът на Сливен. 

Булевардът е част от републиканската пътна мрежа и преминава през възлови кръстовища в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

архив

Продължава гасенето на пожара край Крайново и Голям Дервент

И към този час продължава гасенето на пожара в землищата на боляровските села Крайново и Голям Дервент. Огънят гори на площ от около 200 декара, засегнат е горист терен - основно сухи треви и храсти в пресечена местност. През последните..

публикувано на 22.08.24 в 22:03

Недоволни граждани поискаха да премахнат загражденията край езерото на Старозагoрските бани

Недоволни жители се събраха на езерото на Старозагорските минерални бани за да поискат премахването на заграждения, които възпрепятстват преминаването през парка. Хората се събраха в късния следобед пред частния имот заграден преди ден от..

публикувано на 22.08.24 в 20:04

Ново кръгово кръстовище изграждат в Ямбол

Ново кръгово кръстовище ще облекчи  трафика в района на Автогарата и южната страна на Централния кооперативен пазар в Ямбол. Проектът включва основен ремонт на ул. „Георги Гарабчи войвода“, в участъка от ул. „Русе“ до ул. „Индже войвода“, съобщиха от..

публикувано на 22.08.24 в 16:44

В Стара Загора: За ден се променя маршрутът на движение на 5 автобусни линии

Променя се маршрутът на движение на автобусни линии с номера 9, 91, 93, 94 и 96 – на 24 август от 08.00 до 17.00 часа. Тази промяна се извършва във връзка с въведена временна организация на движението на Републикански път III – 6602 от 14, 530 км до..

публикувано на 22.08.24 в 16:23

Старозагорската детско-юношеска студия "Allegra" с престижна награда

Старозагорската детско-юношеска студия за сценични изкуства Allegra спечели престижната европейска награда Best Dramatic Presentation на Европейската научнофантастична асоциация със спектакъла „Училище за магьосничества“. Това съобщи в ефира на..

публикувано на 22.08.24 в 16:01

Параграф 22: Частник загради имота си край езерото на Старозагoрските бани

Граждани на Стара Загора се организират във Фейсбук в опит да защитят свободния достъп до емблематичното езеро на Старозагорските бани. Те се заканват да демонтират поставена ажурна ограда върху терен частна собственост в близост до водния басейн...

публикувано на 22.08.24 в 15:17

Намериха останки на воин от Рим край Тополовград

Археолози откриха изключително ценни находки край тополовградското село Капитан Петко войвода. Според данните находките са от изключително историческо значение не само за България, но и за Европа. Археолозите са разкрили тракийски аристократ на..

публикувано на 22.08.24 в 15:03

„Тракийски игри на предизвикателствата“ ще се проведат в парк „Тюлбето“

„Тракийски игри на предизвикателствата“, организирани от Археокомплекс „Долината на тракийските царе“, Община Казанлък и Туристическо дружество „Орлово гнездо“, ще се състоят в парк „Тюлбето“ в Казанлък на 31 август. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 22.08.24 в 14:36

Започна ремонтът на Детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора

Със символична първа копка започнаха ремонтните дейности на  Детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора. Срокът за изпълнение е 240 календарни дни, а общата стойност на извършване на строително-монтажните работи е в размер на 2,5  млн. лв.,..

публикувано на 22.08.24 в 13:44

Въведоха режим на водата в Гълъбовски села и комплекса "Марица-изток"

Въведоха режим на водата в община Гълъбово и комплекса „Марица-изток“ ВиК - Стара Загора въведе режим на водоподаването на редица населени места в община Гълъбово, включително за топлоцентралите и рудниците в района. Причината е силно намалял..

публикувано на 22.08.24 в 13:42