Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Културен афиш на община Стара Загора 17-23 януари

18  януари, /вторник/

МЕНАР Филм Фест Стара Загора

„Пътищата на Пилигрима“-  /Испания, 2020, 90 минути, документален филм/

18.30 ч., РБ „Захарий Княжески“

„Трите изстрела“ по Агата Кристи

Режисьор Невена Митева

С участието на Светла Тодорова, Александър Бориславов, Галя Александрова, Миленка Сотирова, Илчо Димитров, Жоро Райчев, Христофор Недков, Найден Найденов

Бурна есенна нощ. Гръмотевици и изстрели. Непознат, заблуден в бурята. Убит човек. Жена, с пистолет в ръката….

Ексцентрична, непредсказуема и интригуваща история, находчиви и оригинални герои – неповторимият стил на Агата Кристи.

19.00 ч., Драматичен театър

„Чамкория“ по романа на Милен Русков

Режисьор  Явор Гърдев

С участието на Захари Бахаров

19.00 ч., Културен център „Стара Загора“20 януари, /четвъртък/

МЕНАР Филм Фест Стара Загора

„Муласи“-  /Танзания, 2021, 115 минути, комедия/драма/

18.30 ч., РБ „Захарий Княжески“

„Вишнева градина“  от А. П. Чехов.

Режисьор Бина Харалампиева, музика Асен Аврамов, сценография Теодора Лазарова, фокуси Ронсо

С участието на Елена Азалова, Иван Калошев, Илина Илиева, Мария Пенчева, Христофор Недков, Светла Тодорова, Цветомир Черкезов, Ивелин Керанов, Жоро Райчев, Стефан Борисов, Кольо Стайков, Мария Енева, Стефан Делев, Веселин Ангелов

В какво се крие магията, която привлича публиката на представленията на „Вишнева градина”? Какво провокира режисьори от цял свят да направят свой прочит на класическия текст на Чехов? Защо повече от век всеки актьор се стреми да влезе в ролята на някой от незабравимите герои от тази пиеса?

Може би пулсиращото усещане на мислещия човек, че не принадлежи нито на времето, нито на мястото, на което му се е паднал жребий да живее. Неутолимият стремеж към красота, за която копнее всеки; невинността, която всеки губи. Чувството, че животът се изплъзва, че не подлежи на контрол, че всичко се променя бързо и необратимо.

 Ярка галерия от образи, искрящ диалог, събития и конфликти, в които всеки от нас може би ще открие отговори и на своите въпроси.

19.00 ч., Драматичен театър

22 януари, /събота/

„Трите прасенца“ – куклен спектакъл за деца. Режисьор Елица Стоянова, сценография Николай Демеров, музика Георги Генов. С участието на Татяна Андреева и Цвети Пеняшки

Трите прасенца вече са големи и трябва да си построят къщичка. След редица премеждия, те научават най – важния урок – ако си помагат, ако са задружни в игри и в беди, дори Вълкът не е толкова страшен.

11.00 ч., Куклен театър

„Небесни образи“ – изложба на  Надежда Кутева, носител на Наградата на Петото Балканското квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“ 2020

11.30 ч., Художествена галерия

МЕНАР Филм Фест Стара Загора

„Чай Масала“ - /Германия – Индия, 2017, 80 минути, документален филми/

14.00 ч., РБ „Захарий Княжески“

МЕНАР Филм Фест Стара Загора

„Зере“ - /Казахстан, 2021, 113 минути, драма/

16.00 ч., РБ „Захарий Княжески“

„Робинзон Крузо“ – мюзикъл по операта за деца  от Александър Йосифов. Премиера.

Диригент Виктор Крумов

Режисьор Красимир Къшев

Сценография и костюми Теодора Джамбазова

Солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Стара Загора,

ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

Посвещава се на 80 годишнината на Александър Йосифов

19.00 ч., Оперен театър

23  януари, /неделя/

„Жабокът принц“- куклен спектакъл за деца

Драматизация Веселин Бойдев, режисьор Дарин Петков, сценография Диана Узунова, музика Гергана Василева. С участието на Елица Стоянова, Кирил Антонов, Биляна Райнова, Латина Беровска, Татяна Андреева, Янчо Иванов

 Приказка за една малка принцеса и …Жабок! Чрез веселите и необичайни ситуации, създадени от омагьосания Жабок, разбираме, че когато човек може да понесе отговорността на думите и обещанията си, тогава е готов да срещне и да познае истинската любов.

11.00 ч., Куклен театър

Във връзка с извънредната ситуация и въведените със заповед на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, в залите на културните институти се влиза след представяне на зелен сертификат, който включва документ за ваксинация, документ за преболедуване, валидни - PSR до 72 часа или бърз антигенен тест до 48 часа.

Предвид динамичната противоепидемична обстановка в страната при промяна в графика на събитията ще Ви информираме ежедневно на сайта на Община Стара Загора и във фейсбук страницата на отдел  „Култура и туризъм“.


Още от категорията

Културен календар на Община Ямбол

17 януари, понеделник Тържественото честване на 144-та годишнина от Освобождението на Ямбол от османско владичество ПРОГРАМА Тържествена церемония Слово на кмета на Община Ямбол Благодарствен..

публикувано на 14.01.22 в 15:47
Къщата музей

Програма за Яворови дни 2022

На 13 януари, рождения ден на гения на българската лирика, всяка година Община Чирпан, Къща-музей „Пейо К. Яворов“ и Фондация „Яворов“ организират Яворови януарски дни . Празниците, които за първи път се провеждат през 1968 година по идея на..

публикувано на 12.01.22 в 10:58

Центърът за услуги на Община Ямбол ще работи до 10:00 часа на 31 декември

Центърът за услуги и информация на Oбщина Ямбол ще работи с намалено работно време на 31 декември 2021 година, информират от общинския пресцентър.  Във връзка с годишното приключване, гражданите ще могат да се възползват от услугите до 10:00 часа. 

публикувано на 30.12.21 в 10:12

Културен календар на Община Ямбол

Културен календар на Община Ямбол 20 декември – 31 декември 2021 година 22 декември, сряда Конкурс за рисунка на тема „Коледа в моя град“ - награждаване Място: Младежки културен център „Георги Братанов“ – Ямбол..

публикувано на 17.12.21 в 11:57

Изложба показва българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО

"Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО" е мотото на изложба, която се открива утре в Казанлък, информират от  Художествената галерия в града. Събитието се организира от екип на Държавния културен институт към министъра на външните работи, община..

публикувано на 14.12.21 в 08:48

Стара Загора ще участва в Европейската нощ на театрите

Старозагорският Драматичен театър „Гео Милев“ ще се включи в деветото издание на Европейската инициатива Нощ на театрите. Тя ще се проведе тази събота (20 ноември). Старозагорци и гостите на града ще могат да се насладят на постановката „Мерак“ по..

публикувано на 17.11.21 в 11:34

Седмичен културен календар на община Ямбол

Седмичен културен календар на община Ямбол 15 – 21 ноември 2021 година 17 ноември, сряда „Министрите идат“ по Чудомир – представление на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол Спектакъл на Пламен..

публикувано на 13.11.21 в 11:44
Регионална библиотека, Стара Загора

Културен афиш на община Стара Загора 15-21 ноември

Културен афиш 15-21 ноември 16  ноември, / вторник/ Балет без граници – триптих от съвременни творби PICTURE PERFECT/Съвършената картина Хореография, музика, костюми  Калоян Бояджиев ОДА Хореография,..

публикувано на 13.11.21 в 11:43

ДИПКУ към Тракийски университет отново подкрепя учителите с безплатен уебинар

Департаментът за информация и повишаване на квалификацията на учители  при Тракийски университет - Стара Загора (ДИПКУ) организира поредния от серията безплатни онлайн семинари, предназначени за педагогически специалисти, преподаватели и хора,..

публикувано на 27.10.21 в 11:07

Държавна опера-Стара Загора се включва в кампанията в подкрепа на Онкологичния център

Държавна опера-Стара Загора се включва в кампанията „ Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“, инициирана от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.  Средства, събрани от премиерния спектакъл на..

публикувано на 27.10.21 в 10:05
Подкасти от БНР