Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сняг заваля по високите части на област Стара Загора и на прохода "Шипка"

На прохода "Шипка" заваля сняг тази сутрин. Пътните настилки са частично заледени и обработени, видимостта е добра, а температурите отрицателни - 5 градуса. Отрицателни са температурите и на прохода „Република“  - -2 градуса. Времето е облачно, а пътните настилки са частично заледени и обработени, движението е без ограничения, съобщи Денчо Денев, дежурен в Областно пътно управление – Стара Загора. 

Във високите части на областта - град Шипка, Павел баня,Гурково, Мъглиж и  село Ягода също вали сняг сутринта. Има заледени и обработени пътни участъци. Температурата варира от -2 до -1 градус. 

На АМ "Тракия" и "Марица" времето е облачно и пътните настилки са сухи, видимостта е добра. 

Очакват се по-обилни валежи по високите части на областта и цялата техника на ОПУ е налична, каза още дежурният.

Още от категорията

Емблема-паметник на "Берое" и пейки на Петков и Чонката откриха в Стара Загора

Точно в 19:16ч. навръх 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Стара Загора официално бе представена емблемата-паметник на футболния символ на града "Берое" . Близо 200..

публикувано на 24.05.22 в 22:59

82-годишен мъж потъна с автомобила си в язовир "Копринка"

Мъж на 82-години почина след като е паднал и потънал с автомобила си във водите на язовир "Копринка". Инцидентът е станал около 6.30 сутринта, предаде сътрудникът ни в Казанлък Георги Манев.  Според свидетели, които ловели риба в поречието на т.нар...

публикувано на 24.05.22 в 15:48

Ученици и учители от Болярово с отличия за празника

Четирима златни и един сребърен медалист от състезания на Сдружението на българските начални учители получиха официално своите награди на празника в СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово, посветен на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 24.05.22 в 15:00

В Стефан Караджово отбелязаха празника със събор

В село Стефан Караджово провеждат традиционен събор в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На този ден там честват също 259 години от изграждането на храма „Успение Богородично“,..

публикувано на 24.05.22 в 14:53
Искра Иванова

950 деца посещават Центъра за подкрепа за личностно развитие

В Деня на българската просвета, култура и славянската писменост на празничната сцена пред Община Стара Загора участваха Вокална студия "Траяна глас", ДФА "Траянци", Фолклорно - певческа формация и Мажоретен състав от Центъра за подкрепа за личностно..

публикувано на 24.05.22 в 14:50

Паметник на светите братя Кирил и Методий ще бъде издигнат в Стара Загора

В Стара Загора ще има паметник на светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий. Това обяви кметът Живко Тодоров по време на тържествения ритуал за честване на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската..

публикувано на 24.05.22 в 12:07

Ямбол празнува 24 май

С празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма Ямбол отбелязва 24 май.  Днес официално ще бъдат връчени и наградите на Община Ямбол за принос вобразованието, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Шествието ще потегли от..

публикувано на 24.05.22 в 10:26

Празнична програма на 24 май в Сливен

Празничната програма за 24 май на Община Сливен включва шествие на сливенските училища, церемония на централния площад и концерти.  От 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“,..

публикувано на 24.05.22 в 10:21

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

Празнично шествие по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се проведе в Стара Загора. В него ще се включат блокове на културни и образователни институции, ученици и..

обновено на 24.05.22 в 10:14

В навечерието на 24 май Павел баня преписа “История славянобългарска”

Учениците от всички 10 училища в община Павел баня участваха в преписа на „История славянобългарска“. Инициативата е по повод честването на  300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“. В нея..

публикувано на 23.05.22 в 17:30