Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да почистим Казанлък днес и утре

Снимка: интернет

   Община Казанлък организира  днес и утре кампания за почистването на града под мотото „Да направим Казанлък по-чисто място за живеене“. Кампанията се провежда за трета поредна година и цели да помогне на гражданите да се освободят от ненужните и остарели електро уреди, битова техника, живачни лампи, лекарства с изтекъл срок и употребявани медицински консумативи, стари дрехи и текстил, както и на строителни отпадъци. Тя е различна от кампанията "Да почистим България за един ден!". „Наред с почистването на паркове и екопътеки от отпадъци,  ще се събират  и едрогабаритни ненужни вещи от дома и негодни електроуреди и битова техника. За целта гражданите могат направят заявки на дежурните телефони на общината“, съобщи Теменужка Люцканова – директор на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“ в общината.

  Определени са 7 пункта за електроуреди и едрогабаритни отпадъци от бита - мебели, шкафове, гардероби, столове, маси, килими, мокети и др. В 8-те контейнера за дрехи ще се приемат стари дрехи и ненужен текстил. Желаещите доброволци да почистят природата, могат да се включат в почистването на парк "Тюлбето", екопътеките Крън - Бузлуджа и  Бузовград- Мегалита край Бузоврад  и реката в гр. Шипка, посочи Люцканова.

  В звуковия файл чуйте интервюто с Теменужка Люцканова, директор на ОП "Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата"

   За улеснение на гражданите на Казанлък от Общината  публикуват адресите, телефони за заявки и връзка и препоръки за организацията на кампанията за извозването на отпадъците

- за почистване на парк „Тюлбето“. В събота от 09,00 ч. до 12,00 ч. в подножието на стълбите към парка ще бъде сформиран пункт за раздаване на безплатни материали за почистване – чували и ръкавици;

- За почистване на екопътеките Крън – Бузлуджа и Бузовград – Мегалит на Богинята Майка с предварително раздадени материали за почистване.

- Град Шипка – източния край на реката, също с предварително раздадени материали за почистване.

ЕТО И ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪЗДАДЕНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДА НАПРАВИМ КАЗАНЛЪК ПО-ЧИСТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ

Община Казанлък организира на 17 и 18 СЕПТЕМВРИ /събота и неделя/ кампания под мотото „Да почистим Казанлък“ за събиране на:

• Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /печки, перални, хладилници, микровълнови, телевизори, компютри, ютии, сешоари, уредби и др./ - контейнер 6м3.

Заявки за извозване от адрес може да давате на тел. 0800 14100 от понеделник до петък, включително, от 08.00ч. до 17.00ч., а за дните събота и неделя от 09.00ч. - 13.00ч. на тел. 0431 - 6 38 80.

Едрогабаритните отпадъци трябва да бъдат изнесени пред посочените от Вас адреси от 09:00 до 13.00 часа за дните на кампанията

• Хартия и пластмаса – конт.тип ,,лодка,,3м3.

• Едрогабаритни отпадъци / секции, дивани, фотьойли, спални, гардероби ,столове ,маси ,мокети и др./- конт .6 м3 и 12м3

• Чисти дрехи - при разположените на определени точки контейнери за дрехи както следва :

Ø 1. бул.“Освобождение“ /над Шипка лес/

Ø 2. ул.“Стара планина“, ул.“Вожели“

Ø 3. ул.“Пейо Яворов“ /над Общината/

Ø 4. ул.“Иван Шишман“ №6

Ø 5. ул.“Радецка“ /над ЦДГ“Мечо Пух“

Ø 6. бул.“23 Пехотен Шипченски полк /Мототехника/

Ø 7. бул.“23 Пехотен шипченски полк“ /магазин „ПЕПКО“/

Ø 8. Мобилен център зад Пощата

За да се освободите от изброените непотребни вещи може да ги изнесете на следните места в град Казанлък:

1. Паркинг зад Универсален магазин – 1 брой контейнер 3м3 /хартия и пластмаса/, 1брой еднофамилна кофа /лекарства, батерии, живачни лампи/, 2 броя контейнера 6м3 /електроуреди и мебели/

2. Общински паркинг /бивш наказателен паркинг „Изток“, северно от EVN/ 2 броя контейнери 12м. /електроуреди и мебели/, 1бр.едноф.кофа- /лекарства, батерии, живачни лампи/, 1бр.3м3 - /хартия и пластмаса/

3. Паркинг зад магазин „Изток“ – 1 брой контейнер 6м3 /мебели/, 1 брой еднофамилна кофа - /лекарства, батерии, живачни лампи/, 2 броя контейнера 3м3 /електроуреди, пластмаса и хартия/

4. Паркинг южно от блок 45, ж.к. „Васил Левски“ срещу ОУ „Никола Вапцаров“ – 1 брой контейнер 6м3 /мебели/, 1 брой еднофамилна кофа /лекарства, батерии, живачни лампи/, 2 броя контейнера 3м3 /електроуреди, пластмаса и хартия/

5. Ул.„Москва“ - срещу ПГ „Лека Промишленост“ - /мебели/, 1 брой еднофамилна кофа /лекарства, батерии, живачни лампи/, 1 брой 3м3 /хартия и пластмаса/, 1брой контейнер 6м3 /ел.уреди/

6. Кръстовището на ул.„Хан Аспарух“ и ул.„Захари Стоянов“ / до детска площадка северно от бившето Строително училище/ -1 брой контейнер 6м3 /мебели/, 1 брой еднофамилна кофа /лекарства, батерии, живачни лампи/, 2 брой контейнера 3м3 /ел.уреди, пластмаса и хартия/

7. Съществуващ мобилен център зад Пощата

Кампанията ще се проведе от 9:00 часа до 15:00 часа в посочените два почивни дни.

• за информация – тел.: 0885588718 - Павлин Коцев

• за заявки – тел.: 0431 - 6 38 80 - Стефка Матанова

В дните 17 и 18 СЕПТЕМВРИ, включително, всички граждани в Казанлък могат да депонират СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ /сортирани от битов отпадък/ на депото в местността „Каракос“ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, извън разрешения безплатен 1 куб.м. на година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Децата и радиото

Радио Стара Загора стана част от програмата на безплатния образователен STEM лагер, организиран от ИТ Академия Стара Загора. Ученици от 4 до 6 клас ни бяха на гости, за да научат повече за това как и кой работи днес в радиото, а и как са изглеждали..

публикувано на 05.07.24 в 13:47

Благотворителна кулинарна изложба "Детство без насилие"

Благотворителна кулинарна изложба - базар под надслов "За децата на Казанлък" организира сдружение „Жените на Казанлък“, тази вечер от 17:30 ч. в Младежки дом. Всички средства  ще бъдат използвани в подкрепа на кампанията за създаване на защитено..

публикувано на 20.06.24 в 15:23
Маргарита Крумова, директор отдел „Туризъм“ в община Стара Загора.

Историята на старите сгради в Стара Загора разказват на безплатен тур

На 22 юни, в събота, от 10.00 ч. в Стара Загора ще се проведе безплатен градски тур на тема “Старите сгради разказват“. Той е част от инициативата на Туристически информационен център „Стара Загора- неразказани истории по правите улици“.  Желаещите..

публикувано на 20.06.24 в 14:45

С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание

50-oто Народно събрание ще бъде открито с тържествено заседание. Политическите сили в новия парламент ще представят в декларации водещите си приоритети. Първото заседание на 50-то Народно събрание ще бъде открито в 9 часа от най-възрастния депутат –..

публикувано на 19.06.24 в 08:12

6 декара "бюфет" за храна на пчелите направи на своя територия старозагорска фирма

6 декара безплатен бюфет за храна на пчелите осигури на своя територия предприятие в областта на автомобилостроенето в Стара Загора.   Преди около година и половина старозагорският завод започва работа по проект, свързан с биоразнообразието,..

публикувано на 18.06.24 в 08:35

За вредите от употребата на алкохол се информираха старозагорски ученици

Регионална Здравна Инспекция, Стара Загора, организира превантивна кампания в днешния ден, за да запознае учениците от 9 училища в града за тежките последици от употребата на алкохол. Събитието е част от Националната програма за профилактика на незаразните..

публикувано на 17.06.24 в 17:30

"Балканът пее и разказва" с Радио Стара Загора от Гурково

Гурково ще бъде домакин на юбилейния празник „Балканът пее и разказва“ –  единственото фолклорно събитие с ротационно домакинство между старопланинските градове Елена, Котел, Трявна, Дряново, Твърдица и Гурково. Организатор на празника е Община..

публикувано на 14.06.24 в 14:12

Сред номинираните в „Хижа на годината“ е хижа “Бузлуджа“- стара

Започна гласуването за кампанията, стимулираща планинския туризъм - „Хижа на годината“. Сред номинираните хижи и заслони се нарежда и хижа „Бузлуджа“-стара. Тя е номинирана в две категории от общо девет – „Най-добра хижа, обслужвана с автомобил“ и..

публикувано на 12.06.24 в 09:00

Ниска избирателна активност сред българите в Обединеното кралство

7 хиляди 290 души са гласували на изборите за Народно събрание до 12 часа по Гринуич  в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това съобщи Зорница Рангелова, координатор за изборите в района на Лондон: В сравнение с други години..

публикувано на 09.06.24 в 16:15
с. Бъдеще, община Стара Загора

Бъдещето, за което гласуват в село Бъдеще

В старозагорското село Бъдеще хората се надяват на по-добро бъдеще, подавайки гласа си за нов парламент – у нас и в Европа. То включва по-добри пътища и тротоари, а също - промяна и „нещо по-различно“ според гласоподавателите там днес, 271 на брой по..

публикувано на 09.06.24 в 11:39