Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Атанасова започва лагер с националния отбор

Утре в София започва лагер на националния отбор по спортна стрелба. „Лагерът е подготовка за Европейското първенство в Хърватия“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор на старозагорския клуб „Августа 1992“. Надпреварата ще стартира на 23 май с ловна стрелба. Около 27 май ще започнат стрелбите на мъжете и жените, а на 4 и 5 юни се очаква да се изявят юношите и девойките. При девойките в първенството ще участва възпитаничката на клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова. „Водим подготовка, целта е Мария да влезе във финала и евентуално да се бори за медалите“, разкри Георги Кочеренко. Той припомни, че неговата състезателка е за втора година при девойките, а има доста по-големи и опитни съпернички в тази възрастова група. „Мария е амбицирана, водим тренировъчен процес, тя тренира вече пета година“, каза наставникът. Още по темата - в прикачения файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Втори успех за „Берое Стара Загора“

В среща от Адриатическата лига женският „Берое Стара Загора“ гостува на „Студио Загреб“ и постигна втора победа за това издание на турнира. Възпитаничките на Албена Хубенова надделяха с 65:53 точки. През първото полувреме старозагорки изоставаха в..

публикувано на 09.10.24 в 22:39

Шампионски титли извоюваха представители на бадминтона

Утре започва Откритият шампионат на Германия по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. В него ще се изяви възпитаникът на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Теодор Митев. „Той е за първа година в тази възрастова група и догодина остава в нея, а..

публикувано на 09.10.24 в 14:07

Тони Русев: Очаквам оспорвана Балканиада по бридж в Стара Загора

"Днес официално бе дадено началото на Балканиадата по бридж в нашия град - Стара Загора. В рамките на два дни, днес и утре ще бъде проведено това състезание. Участват 16 отбора, като чуждите тимове са 9. От тях 4 от Румъния, 2 от Сърбия, по 1 от Турция,..

публикувано на 09.10.24 в 11:43

Стара Загора е домакин на Балканиада и Международен турнир по спортен бридж и Балканиада по футбол за ветерани

През следващите  няколко  дни Стара Загора ще бъде домакин на   три  значими международни спортни събития , съобщи началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.  Всички спортни прояви са по повод празника на града и са..

публикувано на 08.10.24 в 15:47

Турнир по народни борби в Стара Загора събира най-добрите борци

На 12 октомври(събота) в спортен комплекс „Трейс Арена“ в старозагорския кв. “Кольо Ганчев“ ще се проведе Турнир по народни борби. Началото на състезанието е обявено за 11.00 ч., а час по-рано – 10.00 ч. участниците ще преминат през задължителния..

публикувано на 08.10.24 в 15:19

Стотици старозагорци и гости на града се включиха в спортните събития на празничния 5 октомври

Община Стара Загора успешно отбеляза поредния празничен 5 октомври с богата спортна програма, която привлече множество жители и гости на града. Общоградски поход, турнири, парад на ретро автомобили и редица други събития се проведоха при огромен интерес..

публикувано на 08.10.24 в 15:13

Георги Кирилов: Вярвам, че ще победим в домакинството срещу "Тунджа"

"Изиграхме добър мач като гости на един от най-добрите състави в областната група, този на "Локомотив" Стара Загора. Въпреки загубата с 1:3 съм доволен от моите футболисти. Започнахме силно мача и поведохме, след това получихме изравнителен гол, а през..

публикувано на 08.10.24 в 13:14

Четири отличия извоюваха малки бойци от „Аскен“

На 19 октомври в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде проведен турнирът по киокушин карате за състезатели до 12 и до 14 години „Купа Стара Загора“. „Поканени са представители на всички клубове от федерацията“, съобщи за радио..

публикувано на 08.10.24 в 09:56

Четири отличия извоюваха старозагорски борци

В северномакедонската столица Скопие завърши Балканиадата по борба за възрасти момчета и момичета до 15, катдети и кадетки до 17 и юноши и девойки над 17 години. Старозагорският клуб „Берое“ бе представен от четирима свои възпитаници в..

публикувано на 07.10.24 в 14:55

Даниел Клечков: Имаме още доста неща да коригираме в играта си

"Изиграхме добър мач срещу "Балкан" в Ботевград, но има още определено какво да се желае от нашия тим. Допуснахме много грешки и това трябва да се изчисти в играта ни. Като цяло срещата бе много динамична и оспорвана и накрая имаше и драма, но важно е,..

публикувано на 07.10.24 в 10:01