Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Хасково в готовност за първия учебен ден

Снимка: БТА

Мерки за пътната безопасност на учениците ще бъдат взети по време на  традиционната превантивна акция под наслов „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, която се провежда в периода септември-октомври 2024 г.

"Още на първия учебен ден полицейското присъствие в районите на училищата ще бъда засилено. Това се отнася за цялата Хасковска област. Полицейските автомобили ще бъдат с включена светлинна сигнализация, ще се следи за неправилно паркиране в района на детските и учебни заведения",  съобщи Димо Чобанов, шеф на "Пътна полиция" в Хасково .

Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.


По публикацията работи: Елена Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенско

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба  в областния център по повод „Седмицата на..

публикувано на 12.09.24 в 17:47

В Стара Загора утрото на първия учебен ден ще бъде хладно, без валежи

15-ти и 16-ти септември може да се окажат най-хладните дни от месеца. Температурите към 9 сутринта ще са около 12 градуса. По обед обаче ще се затопли значително - до 23 - 24 градуса. Валежи за първия учебен ден не се очакват, каза за Радио Стара..

публикувано на 12.09.24 в 17:23

Водач на тротинетка блъсна пешеходка в центъра на града и избяга

Жена беше блъсната от тротинетка в центъра на Стара Загора, а водачът на превозното средство е напуснал местопроизшествието , съобщиха слушатели на Радио Стара Загора. Инцидентът стана малко след 16.00 часа. на пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики"...

публикувано на 12.09.24 в 16:32

Затиснатите от паднало дърво автомобили вече са освободени

Осем сигнала за сериозни поражения след снощния обилен дъжд са постъпили в Община Стара Загора – пет от тях са за паднали дървета, един – за наводнение на приземен етаж и два – за паднали жици. В единия от случаите дърво е паднало върху леки..

публикувано на 12.09.24 в 16:16

Старозагорските ученици ще пътуват безплатно с градския транспорт на 16 септември

И тази есен кметът Живко Тодоров ще отправи комплимент към децата на Стара Загора като осигури безплатен градски транспорт за всички ученици на първия им ден отново в клас, съобщиха от общинския пресцентър. Традицията се поддържа от години и е..

публикувано на 12.09.24 в 16:14

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Пловдивският районен съд изслуша всички свидетели по делото "Дебора", които трябваше да дадат показания.  Поредно заседание по делото "Дебора" днес в Пловдив Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор...

публикувано на 12.09.24 в 16:10

Затягат епизоотичния контрол в граничната община Болярово

Общинската епизоотична комисия в Болярово проведе заседание, председателствано от Нина Терзиева, зам.-кмет на общината. На него беше представена заповедта на Изпълнителния Директор на БАБХ във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на..

публикувано на 12.09.24 в 14:57

Засилен пътен контрол край училищата за началото на учебната година

Преди началото на учебната 2024/2025 служителите на ОДМВР-Стара Загора предприеха различни дейности за гарантиране сигурността на децата и обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и..

публикувано на 12.09.24 в 14:07

Няма сериозни поражения от дъжда в Стара Загора

Няма сериозни поражения от силния дъжд, който преваля снощи в Стара Загора, съобщи в личния си фейсбук профил зам.-кметът Радостин Танев. По-голяма част от сигналите, получени на горещия телефон в общината, са за наводнени улици. Отрано сутринта..

публикувано на 12.09.24 в 11:42
Архив БНР

Полицейски служители предотвратиха кражба на гориво

На 11.09.2024г., от полицейски служители от Първо РУ е извършена проверка на паркинг за леки и тежкотоварни МПС, в землището на гр.Стара Загора във връзка със сигнал за противозаконно присвояване на течно гориво. На мястото са установени трима мъже на..

публикувано на 12.09.24 в 11:03