Изявление на ръководството на БНР във връзка с искането на вицепремиера Валери Симеонов за извинения от страна на БНР

Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия. Ръководството изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или..

публикувано на 09.10.17 в 15:03

Оркестърът за народна музика на БНР откри Сезон 2017/2018 с концерт в зала „България“

Оркестърът за народна музика на БНР откри Сезон 2017/2018 с концерт в зала „България“ под диригентството на Димитър Христов. В спектакъла, озаглавен „Вокално-инструментални картини“, специално участие взе хорът на НФА „Филип Кутев“ с диригент Георги Генов...

публикувано на 09.10.17 в 11:25

Спомняме Радой Ралин с "Изпята поезия" на програма "Христо Ботев" в Първо студио на Радио Пловдив

Музикално - поетичният спектакъл на програма "Христо Ботев" на БНР "Изпята поезия", посветен на 95- тата годишнина от рождението на Радой Ралин, ще гостува в  Първо студио на Радио Пловдив на 13 октомври, петък от 18.00 часа. Продукцията е на програма..

публикувано на 09.10.17 в 10:54
Александрина Механджийска

Авторска песен, продуцирана от Радио Благоевград донесе на 12-годишна изпълнителка престижна награда на международен фестивал

Авторската песен "Приятелството съществува", продуцирана от Музикално продуценския комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев донесе на 12-годишната Александрина Механджийска от Благоевград трето място на международния фестивал „Angel..

публикувано на 09.10.17 в 08:06

Петър Ангелов показва отново картини в Културния център на Радио Пловдив

Изложба - абстрактна живопис открива в Културния център на Радио Пловдив художникът Петър Ангелов.   Както и при предишното си представяне, авторът излага 12 платна с убеждението, че числото е сакрално и притежава особена сила.  Изложбата е посветена..

публикувано на 05.10.17 в 15:48

"Разкажи ми приказка" в Арт салона на Радио Благоевград

Изложбата "Разкажи ми приказка" представя 29 картини с приказните персонажи на Веси Пенкова. Авторката избра Арт салона на Радио Благоевград, за да представи изкуството си пред публика за първи път в самостоятелна изложба.  "Дъжд за обичане",..

публикувано на 05.10.17 в 14:39

"Кабарето под тепето" с премиера в Културния център на Радио Пловдив

Романът на Йохан Девлетян "Кабарето под тепето" ще бъде представен в Културния център на Радио Пловдив на 05 октомври, четвъртък.  Новата книга на Йохан Девлетян е издание на ИК "Жанет 45" и за нея ще говори  литературния критик Здравко Дечев. Началото..

публикувано на 03.10.17 в 16:45

Поезия и музика с програма „Христо Ботев“ на 2 октомври в „Перото“

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще отбележи отново Международния ден на поезията и музиката на 2 октомври от 18 часа в клуб „Перото“ в НДК. Пред публиката свои творби ще четат поетите от Българското национално радио Димитрина Кюркчиева, Дарина Анастасова,..

публикувано на 02.10.17 в 13:16

„Хоризонт“ – най-слушаната програма в радиоефира за август

Отлични данни за аудиторията на програмите на БНР през последните три месеца регистрира международната изследователска компания Ipsos. Данните, разпространени от Nielsen Admosphere Bulgaria, показват, че за месец август 2017 г. най-слушаната радиопрограма в..

обновено на 29.09.17 в 14:51

Оркестърът за народна музика на БНР ще открие новия си концертен сезон на 6 октомври в зала „България“

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио ще открие новия концертен сезон на 6 октомври, петък, от 19.30 часа в зала „България“. Диригентът Димитър Христов е подготвил ново издание от поредицата „Вокално-инструментални картини“,..

публикувано на 28.09.17 в 13:36