Сръбският ню джаз квартет Еyot

Ню джаз квартетът Eyot с концерт в радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на 23 ноември в Първо студио на БНР

Сръбският ню джаз квартет Еyot идва отново в България за концерт в рамките на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на 23 ноември, петък, от 21.30 ч. в Първо студио на БНР. Събитието отбелязва 10-годишнините на групата и на фестивала на националното..

публикувано на 14.11.18 в 12:37

Детският радиохор на БНР изнесе два престижни концерта в Будапеща

Ден след участието си в грандиозния концерт в зала „Бела Барток“ по повод 75-ата годишнина от основаването на Симфоничния оркестър на Унгарското национално радио, Детският радиохор имаше самостоятелна изява в Пиаристката църква на Будапеща. Това е..

публикувано на 13.11.18 в 17:15
Антон Митов – директор на дирекция „Архивен фонд“ на БНР, получи наградата на церемония в София в четвъртък вечерта.

Българското национално радио е носител на наградата на Фондация „Глобални библиотеки – България“ за 2018 г.

Българското национално радио е носител на годишната награда на Фондация „Глобални библиотеки – България“ за 2018 г. в категория „национални медии“. Призът беше връчен на 8 ноември на тържествена церемония в рамките на Националния форум „Библиотеките..

публикувано на 09.11.18 в 13:17

Журналистът от Радио Пловдив Стоян Терзиев представя петата си книга в Първо студио

Премиера на стихосбирката „По коридорите на моята есенна будност“ на Стоян Терзиев ще се състои тази вечер от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Това е петата поетическа книга на автора, който в антология събира своето 30-годишно творчество по..

публикувано на 08.11.18 в 10:58
Фабиан Мюлер

Музикални светове с произведения на Александър Райчев, Шуман и Дворжак разкрива Симфоничният оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР ще разкрие вълнуващи музикални светове в концертната си програма на 9 ноември, петък, от 19.30 часа в зала „България“. Под палката на главния диригент Марк Кадин ще прозвучат произведения на Александър Райчев, Роберт..

публикувано на 06.11.18 в 13:33
Ирена Гъделева получи наградата „Кристална лира“ в категория „Музикална критика и публицистика“.

Ирена Гъделева е носителят на „Кристална лира“ за музикална критика и публицистика

Ирена Гъделева, водещ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“, получи наградата „Кристална лира“ в категория „Музикална критика и публицистика“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Призът е за..

публикувано на 06.11.18 в 10:26
Детският радиохор на БНР с диригенти Венеция Караманова (вдясно) и Теодора Димитрова

Детският радиохор на БНР заминава на турне в Унгария

В два престижни концерта ще участва Детският радиохор на БНР на 8 и 9 ноември в Унгария. На 8 ноември в Будапеща в Национална концертна зала „Бела Барток“ по повод 75 годишнината на Симфоничния оркестър (СО) на Унгарското обществено радио  Янош..

публикувано на 05.11.18 в 14:52
Отличените - Антонина Кирякова, Диляна Трачева, Румен Леонидов и Светлана Димитрова (от ляво на дясно).

Програма „Христо Ботев“ на БНР връчи годишните награди „Златният Будилник“

За 17-и пореден път програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио  връчи  годишните награди „Златният будилник”. Те се присъждат за всеотдайна работа, будителски дух и духовна подкрепа за националната програма за култура, музика и образование...

публикувано на 01.11.18 в 17:56
Професор Минко Балкански

Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018

Световнозвестният физик проф. Минко Балкански е „Будител на годината 2018“. Това съобщи в ефира на БНТ тази сутрин проф. Огнян Герджиков: “Журито беше единодушно в избора си“, съобщи бившият председател на Народното събрание и служебен премиер на..

обновено на 01.11.18 в 12:11

Памет за Димитър Кирчев с негова изложба в Радио Пловдив

Изложба в памет на Димитър Кирчев ще бъде открита в Културния център на Радио Пловдив на 03 ноември от 18.00 часа. Художникът Димитър Кирчев си отиде на 68 години. Той беше един от най-колоритните и самобитните таланти на своето поколение...

публикувано на 31.10.18 в 13:07