Ученици от НХГ "Цанко Лавренов" с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Изложба „Ателие № 6” с творби на ученици от 10 клас на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” ще се отрие на 1 юни от 17 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Инициатор на събитието е Ели Станчева, преподавател на учениците, а..

публикувано на 17.05.17 в 14:41

Деца ще рисуват музика

„Разходка“, „Къщичката на баба Яга“, „Врява на децата след игра“… частите от цикъла „Картини от една изложба” на М. Мусоргски са едни от най-образните и запомнящи се пиеси за пиано в историята на класическата музика. Оркестрирани от Морис Равел, днес..

публикувано на 16.05.17 в 15:13

„Изпята поезия“ за 95 годишнината от рождението на Радой Ралин

Радой Ралин - една от най-ярките фигури на българската интелигенция в продължение на десетилетия, чиито епиграми, стихове и цели стихосбирки бяха забранявани от властта, бе повече познат като  сатирик и „смутител на реда“ и по-малко като  лирик...

публикувано на 15.05.17 в 15:12

Радио Благоевград стартира кампания за обмен на книги "Сподели книга!"

Радио Благоевград в партньорство с БНТ2-Благоевград стартират кампания в подкрепа на четенето под надслов "Сподели книга!".  Кампанията предвижда възможност на всеки да донесе книга в "отворена библиотека", разположена във фоайето на..

публикувано на 12.05.17 в 15:26

Funkallero преподава „Теория на фънка“ в Първо студио на БНР

Едни от нашите най-добри джаз артисти - група Funkallero , ще представи част от пиесите от предстоящия си албум на 16 май от 19:30 часа в Първо студио на БНР. Събрана от пианиста и композитор Васил Спасов през 2011 година, групата включва..

публикувано на 11.05.17 в 19:11
Церемонията за титлата honoris causa на Университета в Единбург, която Смит получава лично от британската принцеса Анна.

Британска джаз звезда гостува в София на 11-и май

Томи Смит, саксофонист, композитор, основател на Шотландския национален джаз оркестър , артистичен директор в джаз секцията на Шотландската кралска консерватория, ще изнесе концерт в София. На 11 май eдин от най-авторитетните джаз саксофонисти в..

публикувано на 10.05.17 в 14:19

Слушаме най-добрите песни за изминалата година в Studio 5 на 11 май

Най-добрите български песни, звучали в ефира на класацията „7 в 11“ ще получат наградите си по време на галаконцерта в Studio 5 на НДК. Изборът е на слушателите на програма„Христо Ботев“, които на 11 май от 18.30 часа ще се срещнат на живо с..

публикувано на 10.05.17 в 13:34

Премиера с вход свободен за почитателите на радиотеатъра

На 11 май  в обновеното Второ студио на БНР програма “Христо Ботев“ ще представи премиерата на радиопиесата „Бурята“ на младия драматург  Кирил Буховски. Миналата година той  представи България на най-престижния форум за драматургично изкуство в..

публикувано на 10.05.17 в 13:02

Радио София представя столицата от началото на ХХ век в аудиоизложба „Звук като картина“

В Деня на Европа архивни записи от „Златния фонд“ на Българското национално радио представиха гласовете на емблематични фигури от културния и обществен живот на столицата в началото на ХХ в. „Това са онези българи, които смело можем да наречем..

публикувано на 09.05.17 в 17:29

Музикална разходка за деца с Оркестъра за народна музика на БНР

От Пирин до Шоплука и от Странджа до Добруджа пътешестваха  децата-участници в майския Образователен концерт на Оркестъра  за народна музика.  В поредната среща, организирана от Музикална къща на БНР,  децата слушаха „Гайдарски  мелодии“ и „Шопско..

публикувано на 09.05.17 в 15:07