Блус легендата Норман Бийкър ще свири с квартета си за първи път в София на 9 февруари

"Норман Бийкър Бeнд" идват за първи път в България за концерт на 9 февруари, петък, от 21.30 ч. в Sofia Live Club. Блус събитието на сезона е част от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, който тази година чества 10 години от създаването си...

публикувано на 06.02.18 в 12:01

БНР благодари на всички, които помогнаха за успешната операция на Станислава Пирчева

Преди дни успешно бе осъществена операцията по отстраняването на мозъчния тумор на журналистката Станислава Пирчева. Любимата водеща на Нощния блок на програма „Хоризонт“ предизвика вълна от съпричастност. Сумата бе събрана за изключително кратко..

публикувано на 05.02.18 в 10:53

Инна Пелева представя новата си книга в Първо студио на Радио Пловдив

Проф. Инна Пелева ще представи своята книга "Георги Марков. Снимки с познати" в Първо студио на Радио Пловдив на 12 февруари 2018г.  от 18.00 часа. Премиерата е част от инициативата на издателите на списание "Страница", наречена "Автори представят своите..

публикувано на 05.02.18 в 10:32
Ангел Трайков приветства колегите и гостите на медията

45 години Радио Шумен - изкуството да владееш Североизтока

Екипът на Радио Шумен отпразнува 45-ата си годишнина с коктейл и представяне на книга. В дните преди годишнината, в артпространството на медията, бе открита изложбата с колажи "Цветни послания" на известната художничка Мариана Петкова. Творбите са специално..

публикувано на 03.02.18 в 12:38
Funky Miracle

„Тя дори не разбра“ на Funky Miracle за трета седмица начело в БНР Топ 20

„Тя дори не разбра“ на Funky Miracle е за трета седмица начело в новата национална класация БНР Топ 20. Песента на младите и вече изключително популярни музиканти е безапелационният хит в чарта, излъчван 24 пъти в седмицата по всички национални и..

публикувано на 02.02.18 в 15:42

В Рим откриха фотоизложбата „Български традиции и обичаи“

Фотоизложбата „Български традиции и обичаи“ на Асоциацията на професионалните фотографи в България гастролира в Рим от 1-ви до 15-и февруари в галерия „Луче“, в артистичния римски квартал „Трастевере“. 30 кадъра на членове на асоциацията показват огньове,..

публикувано на 02.02.18 в 14:40

Радио Благоевград с Годишна награда за пътна безопасност

Радио Благоевград е сред победителите в Седмите Годишни награди за пътна безопасност, които се  присъждат от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти.  Радиото на Югозапада е отличено..

публикувано на 31.01.18 в 16:30

Радио Шумен празнува 45 години с книга и изложба на ретро репортерска техника

Камерна колекция от стари репортерски магнетофони, записвачки, ленти, телескопични и стандартни микрофони, документи и още много материали от фонда на Радио Шумен ще гостуват в Регионалния исторически музей. Бутиковата експозиция пази историята на..

публикувано на 29.01.18 в 15:59
Цвета Караянчева връчва голямата награда Сирак Скитник на Елена Ангелова, отговорен музикален редактор на програма Хоризонт

Музикалните редактори на БНР с голямата награда "Сирак Скитник"

Музикалните редактори на Българското национално радио спечелиха голямата награда "Сирак Скитник". Те получиха приза на тържествен концерт в Първо студио на Националното радио. Специален гост на церемонията беше председателят на Народното събрание Цвета..

публикувано на 25.01.18 в 21:58

BNR play за 83-тия рожден ден на Българското национално радио

83-тият си рожден ден Българското национално радио ще отбележи с нова платформа BNR play и с достъп до звуковото съдържание на архивите на Радиото. Платформата дава възможност слушателите сами да избират аудио и визуално съдържание, селектирано от..

публикувано на 24.01.18 в 13:08