Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР предава на живо от 15.30 часа "Големия дебат 2014" на четиримата кандидати за председател на ЕК

| обновено на 29.04.14 в 11:42

СнимкаЧетиримата основни кандидати за председател на Европейската комисия: Жан-Клод Юнкер (ЕНП), Мартин Шулц (ПЕС), Ги Верхофстад (Алианс на либералите и демократите за Европа) и Ска Келър (Зелените) ще звучат по Българското национално радио днес от 15.30 до 16.30 ч.

"Големият дебат 2014" се организира от европейската радиомрежа Евранет Плюс, чийто член е БНР.

Това ще е единственият общоевропейски дебат, където основните кандидати ще се представят пред гражданите на 15 държави - членки на ЕС и ще говорят по основните изборни теми - свободното движение на гражданите, енергетиката и безработицата. Интерактивният дебат ще включва и серия въпроси, задавани на живо от цяла Европа, като ще обърне внимание на обществените проблеми и липсата на политическа ангажираност, особено сред младите гласоподаватели под 35 години. От името на българските избиратели въпрос по темата за общия банков съюз ще зададе журналистът от БНР Ирина Недева.

Българското национално радио ще направи своята аудитория съпричастна към дебата чрез директно излъчване по националната програма "Хоризонт", както и по Радио Благоевград и Радио Пловдив. Дискусията може да бъде слушана и онлайн на интернет портала www.bnr.bg или чрез приложението за мобилни телефони и таблети. За аудиторията, която ползва английски език, дебатът ще бъде предаван на живо с картина на www.binar.bg. и на уебсайта на Евранет Плюс.

Големият дебат ще влезе в ефира на 15 радиостанции от мрежата на Евранет Плюс в Атина, Билефелд, Брюксел, Букурещ, Будапеща, Лисабон, Марибор, Милано, Париж, Рига, София, Талин, Валядолид, Варшава и Загреб.