Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР отбелязва Международния ден на балета с детския благотворителен спектакъл "Палечка"


По повод Международния ден на балета Българското национално радио кани своите слушатели на благотворителния детски спектакъл "Палечка" на 30-и април от 15 часа в Първо студио на обществената медия.

Организатор на събитието е предаването на БНР за опера, балет, оперета и мюзикъл "Каста дива". По покана на екипа в Първо студио на Радиото ще гостува младата балетна трупа "Сюиви", която е създадена през 2013-а г. от възпитаници на балетната школа "Маша Илиева". През деня те са ученици, студенти, стоматолози, стюардеси, банкери, журналисти, застрахователи, компютърни специалисти, адвокати – все хора сериозни, а вечер обличат балетните екипи и се превъплъщават в приказни герои. Най-малката балеринка е на 5 години, а професионалистът в трупата е хореографката на "Палечка" Мария Гезенчова. Спектакълът е жизнерадостен, направен е с много чувство за хумор, с пъстри и ярки цветове и динамични танци. Замислен е като благотворителен спектакъл в памет на Галина Нигохосян-Николова и като израз на мисията на "Каста Дива" на БНР да потапя в магията на музикално-сценичните изкуства все повече български деца.

В БНР на 30-и април ще гостуват малчугани от Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Драгалевци.

Входът за публиката е свободен... с усмивка и с добро сърце! С благотворителния спектакъл "Палечка"  БНР и балет "Сюиви" си подават ръка в подкрепа на тези деца и за още една кауза - изграждането на първия в България възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания. Всички, които имат желание, могат да дарят средства в специални кутии на входа на Първо студио на Радиото по време на спектакъла или на банковата сметка:

Първа Инвестиционна Банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG59FINV91501314918745

Бенефициент: Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания"

Спектакълът „Палечка” ще се предава пряко по интернет Радио Бинар – www.binar.bg и в сайта на Българското национално радио www.bnr.bg .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!