Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гала-концерт на победителите в конкурса "Звезди в Радиото - 2014" на Радио Благоевград

Победителите: Богдана Георгиева, Александър Толин, Елена Георгиева, Тони Шумарова
Снимка: Радио Благоевград

Публиката изпълни до краен предел Голямото концертно студио на Радио Благоевград на  тържествената церемония по награждаването на победителите в конкурса за млади изпълнители "Звезди в радиото - 2014".  Гала-концертът събра на една сцена всички отличени деца, като освен публиката в залата, съпричастни към тяхната изява бяха и зрителите на Телевизия "Родина", която предаваше пряко събитието.

Конкурсът "Звезди в Радиото" е за изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика, които в настоящата година са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас. Организира се вече за четвърта поредна година от Радио Благоевград и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград, със съдействието на РИО на МОМ Благоевград.

Победителят в раздел "Популярна музика" - Тони Шумарова от Петрич получава като награда специално създадена за нея песен и продуцирана от Радио Благоевград. Песента "Синьо безвремие" е вече готова, предстои да бъде записана в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Автор на текста е Петя Хантова, автор на музиката и аранжимента - Валери Димчев.

Победителят в раздел "Фолклор" е Елена Георгиева от Сандански. Тя също получава професионален звукозапис на песен, продуцирана от Радио Благоевград.

Професионални звукозаписи получават и победителите в раздел "Инструменталисти" - Богдана Георгиева - пиано - от Благоевград и Александър Толин - тамбура - от Банско.

Освен четиримата победители още 36 деца получиха награди от Регионален инспекторат по образование - Благоевград, НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград, Радио Благоевград, Община Благоевград, Регионален съвет на КНСБ - Благоевград, Биг Бенд - Благоевград, Общински координационен съвет на СБУ - Благоевград. Грамоти за високи педагогически постижения и отлично представяне на ученици в Четвърто издание на конкурса „Звезди в радиото – 2014” получиха и 21 преподаватели от цяла Югозападна България.

Събитието е част от проекта на Радио Благоевград "Инвестирай в младостта" и се посвещава на 80 години от създаването на Българското Национално Радио.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!