Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България в общ проект с латвийското Радио 4

Корицата на новия брой на списанието на БНР Zoom Bulgaria, издавано от Радио БългарияРадио България – гласът на БНР в интернетще участва в общ медиен проект с латвийското Радио 4. В ежеседмичното предаване "Европа. Лично", което ще се излъчва в ефира на рускоезичната програма на Общественото радио на Латвия, ще се присъединят и руските редакции на Радио Швеция, RFI, Deutshe Welle и обществените оператори на Чехия, Словакия, Румъния и Естония. Целта на проекта е да бъдат запознавани слушателите с теми от социалния живот, туризма, образованието, културата на съответните страни.

От началото на летния сезон Радио България подготвя новини на руски и английски език за регионалните радиостанции на БНР по Черноморието. За трета поредна година те се излъчват от Радио Бургас всеки ден от 11 ч. и 16 ч., а от този сезон новините на руски и английски език звучат и в ефира на Радио Варна в 11,30 ч. и 19 ч.

Радио България подготвя интервюта и репортажи на английски и руски език, запознаващи с културно-историческото наследство и забележителностите на страната. Радио Бургас ги излъчва за своите чуждестранни слушатели в специализираната програмна линия Happy hour, всеки ден от 15 до 16 часа през активния туристически сезон.

Радио България е официалният глас на България за чужбина. Медията представя на сайта си bnr.bg/radiobulgaria информация в текст, звук и картина на 11 различни езика.