Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прессъобщение за програмните промени в ефира на "Хоризонт" - БНР

Във връзка с предизборната кампания за народни представители, БНР и конкретно Програма „Хоризонт“ изпълняват депозираното в ЦИК Споразумение с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети. Ето защо седмичните обзорни предавания „Събота 150“ и „Неделя 150“ е възможно да отпаднат от програмната схема на програма „Хоризонт“ и на тяхно място да се излъчват различни регламентирани форми като дискусии и диспути.

В съответствие със споменатото Споразумение и в духа на Изборния кодекс, който изисква от БНР като обществена медия да гарантира пълна безпристрастност, обективност и равнопоставеност на партиите и кандидатите в хода на предизборната кампания, бе взето решение лятната ваканция на предаването „Деконструкция” (което се излъчва в събота от 12.20 ч. до 14.00 ч.) да бъде продължена до края на изборния процес на 5 октомври. Предаването ще бъде възстановено в ефир на 11-и октомври (събота), като дотогава на негово място ще продължи да звучи предаването „Музикална конструкция”.

В продължение на изпълнението на олекотената лятна схема на Програма „Хоризонт“ и поради наличието на няколко обзорни предавания за седмицата, като „Седмицата на бързи обороти“ - излъчвано в събота и в неделя и предаванията „Събота 150“ и „Неделя 150“, от програмната схема  на „Хоризонт“ отпадна предаването „От петък до петък“. Програмната логика показва, че няма никакво основание в обедния пояс да не се излъчва „12 плюс 3“. То е утвърдена марка на БНР. Чрез запълването на тази програмна линия в 5-те делнични дни програма „Хоризонт“ няма да се лиши от времето за информационно-аналитични предавания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!