Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба „Радио Варна – 80 години звукът на живота”

От 13 ноември до 10 декември 2014 г. в Арт салона на Радио Варна

Екипът на Радио Варна с удоволствие представя една ретроспективна експозиция, посветена на 80-годишнината на Радио Варна.

Официалното откриване на изложбата „Радио Варна – 80 години звукът на живота” е на 13 ноември 2014 г., четвъртък от 18:00 ч. в голямата зала на Арт салона на бул. „Приморски” 22.

Акцентът в изложбата са 80 фотоса, запечатали в черно-бяло и в цвят лица и емоции от миналото и настоящето, мигове от ежедневието и празниците в Радио Варна. Освен фотографиите от архива, в двете зали на Арт салона са подредени писма, отличия, рекламни материали,  художествени проекти и произведения на изкуството, свързани с историята на Радио Варна. Специално място е отделено и на музикалната продукция на медията.

В предверието на Арт салона спомен за колегата ни Христо Гинев – дългогодишен главен редактор на Радио Варна, е неговият фоторазказ за старите къщи на Варна, потънали в забрава - „Погубената красота”. Поетичното вдъхновение за този проект, създаден през 2011 г., са стиховете на Елица Виденова – директор на Радио Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия