Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Минков встъпва в длъжност Програмен директор на БНР

Снимка: Борис Димитров

Мартин Минков встъпва в длъжност Програмен директор на БНР. Преди четири години той сформира екип и създаде програмната схема на Радио Бургас. Новата радиостанция стартира през 2012-а година с 12 часова програма и бе първата, която  въведе системата Далет +. От 1-ви юли той се връща в София с длъжност Програмен директор.  Мартин  Минков е завършил журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В БНР започва през 1979-а г. като репортер и продължава да работи като редактор, водещ на информационни и обзорни предавания, външнополитически коментатор,  главен редактор на програма „Хоризонт“ , заместник-генерален директор на БНР през 1997-а г. и дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие. Носител е на творчески награди на БНР, СБЖ и Наградата за цялостен принос в развитието на радиожурналистиката на фестивала „Сребърна вълна“ в Албена през 2002-ра година.


Нови ръководители на Златен фонд и Мултимедийни програми  

Силвия Емирян  работи в радиото от 35 г.,  последните 12 от които като директор на  Дирекция "Архивен фонд". От края на юни тя излиза в пенсия, а нейното място ще поеме Антон Митов, който трябва да продължи с дигитализацията  на Златния фонд. Митов е завършил  журналистика в СУ „Св.Климент Охридски“. В БНР работи от 1977-а г като репортер в програма „Хоризонт“, водещ на предавания и главен редактор на програма „Христо Ботев“. Бил е директор на „Радио НЕТ“ и новинар в университетското радио „Алма Матер“. Има многобройни публикации в централния печат.Бил е преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски“ и НБУ.  През последните  три години  ръководеше Мултимедийни програми на БНР.

От началото на този месец неговата длъжност заема  журналистът Валери Ценков – автор на аналитични коментари, познат от страниците на авторитетни издания. Ценков завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва през 1981-ва г. в БНР като литературен сътрудник, преминава през в. „Стандарт“ като отговорен редактор, после е заместник главен редактор на в. „Кеш“ и на сп. „Тема“, главен редактор на Businessweek България. Като главен редактор на Temadaily.bg организира цялостната работа на електронното издание. Владее английски, немски, руски и италиански език. Преминал е обучение в редакцията на Businessweek в Ню Йорк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!