Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от Югозападния университет дебютираха в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград за поредна година партнира в провеждането на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". 

Традиционно в програмата на фестивала, акцент е концертът на Биг бенд - Благоевград със солисти-студенти от класа на Орлин Горанов, специалности Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/ и Педагогика на музикалното изкуство. Това е начин студентите да излязат с професионалисти на една сцена от ранга на Голямото концертно студио на Радио Благоевград. 

И в IX издание на Фестивала, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград звучаха популярни песни в изпълнение на Биг бенд - Благоевград и младите музиканти, които правят своите първи крачки в изпълнителското изкуство. Радио Благоевград подкрепя младите хора и осигурява дебютна сцена за техните изяви. 

Традиция са вече съвместните културни прояви, родени в сътрудничеството между Факултета по изкуствата на Югозападния университет и Радиото на Югозапада, тъй като подкрепата на младите хора, посветили се на изкуството, е водещ приоритет за Радио Благоевград като обществена медия и като културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!