Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С Различната изложба Радио Благоевград отбелязва 82 години от създаването на Българското национално радио

Екипът на Радио Благоевград нареди в Арт салона 44 художествени произведения в една различна изложба - "Изкуство в Радиото". 

Картините са от работната среда в Радиото на Югозапада и по своеобразен начин показват предпочитания, увлечения, вкус на притежателите си - водещи, звукорежисьори, технически и административен състав на медията. 
Случайно или не броят на картините е равен на годините, които Радио Благоевград навършва през 2017г. И тъй като тази изложба е начин да се покаже Радиото "отвътре", тя се посвещава на 82-рата годишнина от създаването на първата електронна обществена медия в България - Българското национално радио, в чието голямо семейство е и Радиото на Югозапада.

Авторите на картините са над 30, между тях има и ученици и студенти, които са дебютирали в Арт салона на Радио Благоевград, има и утвърдени и много популярни български художници, има и колеги и деца на колеги. Това разнообразие от автори, теми, сюжети, техники показва и политиката на Радио Благоевград по отношение на организиране на дейността на Арт салона - от една страна да бъде дебютна сцена за млади и прохождащи творци, и от друга страна да показва богатството на художествената съкровищница на България, на Югозапада. 

Някои от картините са откупени от служители на Радио Благоевград, друга част са подаръци на медията по случай годишнини и награди. И така година след година Радио Благоевград е събрало и свой "фонд" и може да се каже, че Арт салонът не е само изложбена зала, а и истинска галерия. 

Разбира се, голяма част от художниците, чийто картини са в този своеобразен "фонд" са местни творци, някои то тях присъстваха на откриването на изложбата. Сред тях - Атанас Дафинов, Емил Петров, Миглена Методиева, които споделиха и впечатленията си от идеята да се организира такава изложба. Притежателите на картини също разказаха защо са избрали именно тези картини да красят работната им среда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия