Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виолончелото – любов от първия звук

Световната звезда Миша Майски свири за деца в Образователната програма на БНР

150 деца от началните класове и детски градини в столицата слушаха изпълнение на един от най-великите музиканти на нашето съвремие – виолончелистът Миша Майски, който пристигна в София за концерт с радиосимфониците на БНР.

Българското национално радио има своя безплатна образователна програма, която среща децата със световноизвестни музиканти. Поредната среща в Първо студио на БНР бе под мотото „Честит рожден ден Моцарт“. Децата получиха комикси с истории за великия композитор, а от младите музиканти от Симфоничния оркестър на БНР научиха как се различават звуците на различни струнни инструменти. С „Музикална шега“, увертюра към „Дон Жуан“ и Симфония №40 на утрешния концерт в Зала „България“ ще бъде отбелязана 261-вата годишнина на Моцарт.

Малките слушатели посрещнаха с аплодисменти и солистът Миша Майски. На репетицията звукът на виолончелото му изпълни Първо студио на БНР с великолепните Вариации „Рококо“ на П.И. Чайковски. 

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 27 януари от 19.30 часа ще се излъчва по програма „Христо Ботев“ и онлайн в програмата на World concert hall, с която ще стане достояние на слушатели от цял свят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия