Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмите на БНР с 20% ръст от началото на годината

След налагането на забраната за излъчване на музика, която е с права в „Музикаутор“, делът на програмите на Българското национално радио от общата радиоаудитория се е повишил от 13,7 % на 16,5 % - през януари 2017 г., което е ръст от около 20 % спрямо последното тримесечие на 2016 година. Програма “Хоризонт“ е запазила и разширила позицията си на информационен лидер в радиоефира. През януари делът на програмата се е повишил от 9,5 % на 10,6 %, като „Хоризонт“ е втора по дял от радиоаудиторията. Най-висок е ръстът при Радио Благоевград и Радио Видин, които почти са утроили своя дял. Данните са от представително изследване, проведено от Ipsos България в периода 2 – 29 януари и предоставено от Nielsen Admosphere Bulgaria.

Средно за цялата 2016 г. програмите на Българското национално радио имат 18,3 % дял от радиоаудиторията. През април, май и август 2016 г. програма „Хоризонт“ е на първо място по дял от аудиторията сред всички радиа в страната. Около 40% от хората на възраст 15-69 години твърдят, че слушат радио, за да чуят новините. Почти една трета от реализираната от тях радиослушаемост е в програмите на БНР. Категоричен лидер в класацията на тази група слушатели е програма „Хоризонт“ с 20,9%. Това е над два пъти повече от следващата радиопрограма в класацията и близо три пъти повече от следващата информационна радиопрограма.

Българското национално радио отбелязва днес Световния ден на радиото. По инициатива на Европейския съюз за радио и телевизия стотици обществени и частни  радиостанции по света отбелязват  този ден под наслов „Радиото – това си ти“. Тази година Европейският съюз за радио и телевизия предлага на своите членове да се включат в инициативата „Моето радио“, която включва записи на различни хора на изкуството и други известни личности, за да кажат личното си мнение за силата на радиото и мястото на медията в техния живот. През целия ден може да слушате техните записи и по програмите на общественото радио, а БНР избра да изпрати към света думите на Райна Кабаиванска за решаващата роля, която Радиото е изиграло в нейния живот.

В Световния ден на радиото БНР почита и носителя на наградата „Сирак Скитник `2016“ Тома Спространов с голям бенефис с участието Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Мими Иванова и Развигор Попов, Кристина Димитрова, Росица Кирилова, Христо Кидиков, Михаил Белчев, Валди Тотев, Васко Кръпката,Теодосий Спасов, групите „Те“, "Lili of west" и много други. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!