Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класацията за българска поп и рок музика на програма „Хоризонт“ с първи концерт на живо

Месец, след като отмина световния ден на благодарността, думата „благодаря“ прозвуча многократно по време на първия концертен  вариант „Ескалатор Топ 20“ на програма „Хоризонт“. На 20 февруари по покана на музикалния редактор Жени Монева в класацията за българска поп и рок музика свириха и пяха на живо Jeremy?, Der Hunds, "Атлас", "Спринт", "Хоризонт", Дичо, Rock Session, "Фактор",Теди Кацарова, Георги Денков, БТР, Petya Alexa и Монти (Ice cream). 

Съвместната инициатива на БНР и Студио 5 събра не просто енергията на българските музиканти, но и показа колко е важна за тях ролята на радиото. Радиото не може без музикантите, но какво са музикантите без своята публика и радиото, чрез което те достигат до нея? – каза генералният директор на БНР Александър Велев. БНР представя  българската музика с цялата си любов на многохилядна аудитория. Радвам се, че много от Вас са тръгнали от радиото, други сега ще проходят  пак от БНР. Надявам се, че ще продължим заедно така – допълни той в края на концерта.

На събитието бяха представени две нови заглавия – на Jeremy? и групата на Дичо Христов, с която Дичо подготвя издаването на първия им самостоятелен албум - „Дух“. Мини рецитал изнесоха и Der Hunds, чиято награда от пролетния конкурс на БНР за рок и поп музика, беше участието им в престижния фестивал Eurosonic в Холандия. Първият концертен вариант „Ескалатор Топ 20“ на програма „Хоризонт“ завърши с общо изпълнение на музиканти от три групи – "Хоризонт", "Спринт" и "Атлас" на песента „Родени в 20-и век“, за новия албум на "Атлас".

Нека да сме така обединени и да подкрепяме всички качествената поп и рок българска музика – пожела музикалният редактор Жени Монева и обеща нови срещи.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия