Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На тържествена церемония и галаконцерт бяха наградени победителите в конкурса „Звезди в Радиото", 2017

Над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ бяха наградени на тържествена церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград с подкрепата на Регионалното управление на образованието. Участниците в конкурса бяха ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас и се състезаваха в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“. Победителите в раздели „Популярна музика” и „Фолклор” получават като награда песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград. 

Победител в Седмото издание на конкурса за млади таланти на Радио Благоевград и НХГ “Св.Св.Кирил и Методий“ в раздел „Инструменталисти“ е Методи Методиев от Бобов дол, а в раздел „Фолклор“ е Даниела Георгиева от Гоце Делчев. В раздел „Популярна музика“ начело е Александрина Механджийска от Благоевград. Специалната награда на БНР-Радио Благоевград - професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград спечели Елена Събахлъкова.

Публиката имаше възможност да се наслади на изпълненията на победителите. На концерта бе представена дебютно и песента, която миналогодишната победителка в раздел "Популярна музика" Вили Пендичева получи като награда. Песента "Ще те открадна лято" е записана и се продуцира от Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев. Автор на музиката е Петьо Кръстев, а текстът е дело на оперната певица Теодора Петрова.

Церемонията се предаваше пряко по Телевизия "Родина".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия