Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският радиохор празнува 24 май с банатските българи в Тимишоара и Стар Бешенов

Детският хор на БНР украси празника на славянската писменост и българската просвета и култура на тържествата, организирани от Съюза на банатските българи в гр. Тимишоара, Румъния. На 24 май в Бароковата зала на Музея на изкуствата в града Детският радиохор изнесе голям концерт за Съюза на банатските българи. Сред многобройната публика бяха и представители на кметството, църквата, депутати от румънския парламент и музиканти. Прозвучаха много български произведения, както и произведения от световната класика.


На 25 май хорът изнесе концерт в Стар Бешенов, второто по големина поселище на българската диаспора. В читалище „Яку Ронков“ певците представиха своето изкуство пред ученици от  българското училище и обществеността.

Турнето на Детския радиохор бе посрещнато от банатските българи с много топлина и уважение. „Целта ни е да съхраним традициите, които сме донесли от старата Родина. Вие давате насока, пример и цел на нашите наследници,“ каза Николай Марков, председател на Съюза на банатските българи в Румъния.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия