"2 Mеn Orchestra" с концерт и изложба в Радио Пловдив

С концерт и и изложба на "2 Mеn Orchestra" в Първо студио на Радио Пловдив започва новият сезон на „Камерна сцена Пловдив“. "2 Mеn Orchestra" е новият проект на двама "екзотични" музиканти: Николай Иванов- ОМ - клавишни, китара, вокал, флейти, композиции, и младия Петър Йорданов- БЪНИ от група "Оратница" - всевъзможни ударни инструменти.

Музиката, която творят двамата заедно, е синтез от стилове (джаз, етно, амбиент, електронни стилове,сакрална и езотерична музика) с акцент върху вибрацията на отделния звук, гравитираща от близка до тишината енергия към "кресчендо". Така те търсят и откриват своята личностна уникална експресивност, с която да отведат слушателя в нови измерения. 

СнимкаМузиката на "2 Mеn Orchestra" е предимно от авторските композиции за филми на Николай Иванов-ОМ, а също проектира нереализирани още продукции и картини, директно отправяйки ги към съзнанието на слушателя.

Николай Иванов ОМ – музикант, композитор, художник, чието творческо кредо е синтез между традиция и модерност, твори в отворено поле от стилистики, простиращи се между интензивна работа с музика- концерти, музика за филми и балет и фрески, мозайки и кавалетна живопис.

Николай Иванов се опитва да намери оптимален баланс между балканските си корени, като творец и неизбежната глобализация, обхванала развитието на изкуството в ситуация на технократско и консуматорско общество.

Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия, Далечния изток, Африка, Арабския свят. Петър Йорданов свири на кахон, хенг дръм, джембе, дарбука, тъпан и др. Заедно с група "Оратница" е обиколил повечето световни фестивали и музицира в Европа, Азия, Далечния изток.

Концертът е на 28 февруари от 18.00 часа, като преди него във Културния център на Радио Пловдив ще бъде открита и изложба.

Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.