Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песента „Щастливи дни“ на Мери Бойс Бенд оглави класацията БНР Топ 20 с влизането си в класацията

Песента „Щастливи дни“ на Мери Бойс Бенд оглави националната класация за поп и рок музика БНР Топ 20 още с влизането си в чарта.

Още в първата си седмица силното ново предложение се качи на първо място в класацията, която се излъчва по всички национални и регионални програми на БНР. Текстът и музиката на песента са на Мария Мутафчиева, аранжиментът и изпълнението – на нейната група Мери Бойс Бенд. Добре позната и много обичана, групата е създадена в началото на 1994 г. от Мария Мутафчиева – вокал, Илиян Георгиев – клавишни и Мирослав Мутафчиев – китара, а през 1995 г. към триото се присъединяват басист и барабанист. Музикантите приемат за рождена дата на групата 28 януари 1995 г., когато свирят за първи път на живо като формация от пет души в прочутия тогава „Кънтри Клуб”. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

„Песента е едно триминутно приключение за Мери Бойс Бенд, което разказва, че човек не трябва да забравя да мечтае и да се радва на хубавите неща и красивото около себе си“, казва Мария Мутафчиева и пояснява: „Тази песен е нещо по-различно от това, което сме правили до момента, с различни инструменти. В нея има акордеон, флейта…“ Мария Мутафчиева е категорична, че щастливи дни има и това зависи от нас. „Съвсем скоро, надявам се, ще излезе и албум с името „Щастливи дни,“ обещава Мария Мутафчиева.

В десетата седмица на класацията БНР Топ 20 подреждането след ексклузивното първо място на Мери Бойс Бенд се запазва: на второ място е предишният победител „Писмо“ на Вяра Пантелеева, следвана от „Още малко“ на Орлин Павлов и „Sunbeams“ на Фабрицио Паризи, Мирослав Янев и Гергана Димитрова – Белонога.

През настоящата седмица гласовете на слушателите и на селекционния екип класираха новите български поп и рок песни така:

1.  Мери Бойс Бенд – „Щастливи дни“

2.  Вяра Панталеева – „Писмо“

3.  Орлин Павлов – „Още малко“

4.  Фабрицио Паризи & Мирослав Янев - MiYan feat. Гергана Димитрова - Белонога – „Sunbeams“

5.  Nana & The Gang – „За първи път“

6.  Taking Heed – „За теб мечтая“

7.  Миро – „Песен за теб“ 

8.  Funky Miracle – „Тя дори не разбра“

9.  Петко Славов – „Неон“

10.  NI-co – „Само на думи“

11.  Dead Man`s Hat – „Little Cars“

12.  Mind Trips – „Don`t Stop“

13.  Атлас – „Сънувам тишина“ 

14.  Hayes & Y – „Always So Simple, Always So Cold“

15.  Нова Музика & Преслава Кръстева – „Breathe Lighter“

16.  Румен Бояджиев и Маги Алексиева - Мей – „Светът е пълен с любов“

17.  Б.Т.Р. – „Моята сила“

18.  Сленг – „Бъди“

19.  Julian`s Laughter – „Lost“

20.  Цветелина Чендова – „Alex“

Двете нови предложения за седмицата в класацията БНР Топ 20 са "How Long“ на Coka Nova feat. Sue Red и „Dust in My Eyes“ на Odd Crew.

Слушателите могат да чуят песните и да гласуват за любимата си от тях на www.top20.bnr.bg. От всеки IP-адрес може да се гласува само веднъж. Гласуването приключва точно в 24 ч. на 18 март, неделя. Резултатите ще станат ясни на 19 февруари, понеделник, в 15.00 ч. първо в ефира на програма „Хоризонт“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!